Sve ono što nije pružio Niki Kovaču Rummenigge je pružio Flicku: Legendarni Nijemac ”okrznuo” hrvatskog trenera

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, i bivši trener Bayerna, od početka na klupi spomenutog kluba nije uživao stopostotno povjerenja Karla-Heinza Rummeniggea i Hasana Salihamidžića, koji je klimao glavom na sve ono što je Rummenigge kazao, a nije bio blag prema hrvatskom stručnjaku. Hansi Flick je na klupi Bavaraca naslijedio našeg Niku Kovača i odmah je zadobio nepodijeljene simpatije čelnika Bayerna. U takvim je uvjetima, dakako, puno lakše raditi i opstati, a onda i ostvarivati rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kovač je s Bayernom osvojio dvostruku krunu, no Flick je s bavarskim klubom uzeo sve to, a stigao je i do glavne premije, Lige prvaka. Karl-Heinz Rummenigge promjenu trenera smatra ključnim razlogom ”preporoda” Bayerna, što je slavni Nijemac i potvrdio na svoj 65. rođendan.

”Kad je Hansi u studenom preuzeo dužnost glavnog trenera, to je bila sreća za Bayern. Bilo je to kao da je netko ponovno uključio svjetlo”, rekao je Rummenigge te je dodao:

”Kako je to učinio, bilo je to nevjerojatno. Možemo se smatrati sretnima. Hansi je sjajan momak”, smatra Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nitko ne dvoji da je Hansi Flick u Bayernu napravio sjajan posao, njemački div igra prekrasan i efikasan nogomet, osvojio je sve što se osvojiti dalo u velikom stilu, a i novu je sezonu započeo na sličan način. Igrao je Bayern kao pod palicom legendarnog Juppa Heynckesa. Flick je donio osvježenje u momčad, oslobodio ”diva iz boce” i rezultat se vidi. No nepravedno bi bilo reći kako u svemu tome, u tom nizu uspjeha Bayerna, nema ni malo zasluga hrvatskog trenera.

Rummenigge, koji je i sam bio vrhunski nogometaš, oduševljen je Flickom te to i ne krije.

”Nikad nisam vidio da svi igrači zaista stoje iza takve filozofije. Veliko je postignuće da je Hansi trajno pozitivno utjecao na karakter ekipe. Stara izreka odnosi se na nas: ‘Svi za jednog, jedan za sve…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ono što Rummenigge nije pružio Niki Kovaču dok je bio na klupi Bayerna odlučio je pružiti Flicku, o čemu svjedoče i njegove nedvosmislene riječi:

”Uprava mora stvoriti preduvjete za uspjeh, a momčad i trener moraju pokušati igrati uspješan nogomet u tim uvjetima”, poručio je za kraj Karl-Heinz Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.