Sve više problema i u HNL-u: Odgođena još jedna utakmica zbog koronavirusa

Zagreb, 13.09.2020 - Utakmica 4. kola Prve HNL između Lokomotive i Gorice. Na slici Kristijan Lovrić iz Gorice sa suigračima slavi postignuti zgoditak. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Koronavirus i dalje utječe, između ostaloga, i na sport, pa tako i nogomet. Odgađaju se zbog sve većeg broja zaraženih utakmice, sve više njih, pa tako i u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, poslije testiranja cijele momčadi te stručnog stožera HNK Gorice potvrđena je zaraza koronavirusom kod čak 13 igrača Gorice. Svi su zaraženi odmah upućeni u samoizolaciju. Srećom, svi pozitivni na koronavirus osjećaju se dobro te nemaju simptome, neko će se vrijeme ipak odmoriti od nogometa.

Dakako, dolazi i pod znak pitanja nastavak Prve hrvatske nogometne lige. Naime, zbog velikog broja nogometaša pozitivnih na koronavirus odgođene su utakmice Gorice protiv Rijeke i Varaždina, radi se o utakmicama 9. i 10. kola Prve hrvatske nogometne lige koje su se trebale igrati 25. i 30. listopada u Velikoj Gorici. I nisu to jedine odgođene utakmice u HNL-u.

Podsjetimo, kako kažu propisi Hrvatskog nogometnog saveza i prema odluci Natjecateljske komisije HNS-a povjerenici natjecanja mogu odgoditi pojedinu utakmicu ako se u samoizolaciji nalazi šest ili više igrača istog kluba. Podsjetimo, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Gorica bi se na teren mogla vratiti tek u utakmici 11. kola protiv Slaven Belupa iz Koprivnice, koja će se igrati tek u studenom i to u nedjelju 6. studenog i to od 19 sati. Spomenuta se utakmica trebala igrati dva dana ranije, međutim, zbog novonastale situacije je termin promijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.