Svečano otvorene Mediteranske igre u Tarragoni, hrvatsku zastavu nosio Josip Glasnović

Foto: fah

Svečanim mimohodom sportašica i sportaša iz 26 država sudionica u petak su na stadionu Nou Estadi de Tarragona u Tarragoni otvorene XVIII. Mediteranske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski kralj Felipe VI., premijer Pedro Sanchez i katalonski predsjednik Quim Torra u prvom su zajedničkom nastupu proglasili Igre otvorenima. Od 22. lipnja do 1. srpnja u 33 sporta i sportske discipline za odličja će se boriti 3.622 sportaša i sportašice, a među njima i 99 s hrvatskim grbom.

Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja MI nosio je Josip Glasnović, zlatni olimpijski strijelac iz Rio de Janeira, a u mimohodu je nastupalo tridesetak sportaša i članova Misije HOO-a.

Inače, 22. lipnja je bio i prvi natjecateljski dan, a za Hrvatsku led su probili streličari, Matija Mihalić i Alen Remar. Prema riječima trenera Nenada Mihalića, unatoč pojačanom vjetru, prvi dan je bio rezultatski solidan. Streličari nastavljaju svoj kvalifikacijski put u subotu, a pridružit će im se naši predstavnici iz još osam sportova – boćanja, kajaka, karatea, odbojke (muški i žene), plivanja, rukometa i triatlona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.