Švicarski mediji nakon pobjede Basela u Osijeku: ”U drugom poluvremenu samo je Osijek igrao, drhtali smo…”

Osijek, 17.9.2020 - Èetvrtfinalni susret kvalifikacija Europa lige Osijek - Basel na stadionu Gradski vrt. foto HINA/ ua

Kako smo već pisali Osijek je ispao u 2. pretkolu Europske lige, na stadionu Gradski vrt, bolji od našeg predstavnika bio je švicarski Basel, koji je slavio 2:1. Nažalost, za Bjeličinu momčad nije bilo dovoljno samo jedno poluvrijeme, presudila je vrlo loša igra domaće momčadi u prvom dijelu, kada je Basel stekao prednost od 2:0, čak i nakon toga u jednom trenutku drugog dijela izgledalo je da bi Osijek mogao napraviti čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu švicarski mediji Osijek je bio bolji od Basela u drugom poluvremenu, vrlo su objektivno izvijestili iz slavonske metropole.

Tako švicarski 20min.ch piše da je ”Basel drhtao u pobjedi protiv Osijeka”, naime, Švicarci su očito aludirali na činjenicu da je Osijek u drugom poluvremenu, pa i nakon smanjenja rezultata, propustio nekoliko velikih prilika, a pogodili su domaćini i vratnicu.  I sudac utakmice mogao je drugačije svirati u nekim trenucima susreta, šteta za Osijek, baš kao jučer za Dinamo, nije bilo VAR-a, možda bi sve tada bilo drugačije. Možda?

Švicarski 20min.ch navodi kako su nakon ”prvog poluvremena isplivale sve mane Basela”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane i drugi švicarski mediji naglašavaju probleme koje je u Gradskom vrtu imao favorizirani Basel, tako Nau.ch u tekstu piše kako je drugo poluvrijeme pripalo Osijeku, no u naslovu tek donose:

“Basel savladao Osijek i izborio 3. pretkolo Europske lige”.  Nadalje, spominju i fenomenalnu intervenciju golmana Basela, Đorđe Nikolića u trenutku kada je bio vidno uzdrman, također navode kako pogodak Osijeka nije bio iznenađenje.

Blick.ch piše da je ”Basel spasio švicarsku čast u Europi”, s obzirom kako je drugi predstavnik Švicarske, Servette, večeras poražen na domaćem terenu od francuskog Reimsa 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blick.ch tvrdi da je utakmica bila ”strašna” i dodaju kako je kraj susreta bio ”tijesan”.

“Nakon promjene strana, slika je bila drugačija. Praktički, samo je domaćin igrao”, navodi Blick.

Sport.ch u naslovu piše: “Nakon klimavog drugog pretkola, Basel izbacio Osijek”, da bi u tekstu dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na svu sreću, Basel je preživio vruću završnicu bez dodatnih oštećenja…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.