Svjetski kup: Srbić i Kovačević u finalu Osijeka

Foto: fah

Drugog dana kvalifikacija na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku od hrvatskih predstavnika u finale su se plasirali Tin Srbić i Anton Kovačević, obojica na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić osvojio je drugo mjesto s ocjenom 14.067, dok se Kovačević u finale plasirao s osme pozicije. Tijekom vježbe u kvalifikacijama zaradio je ocjenu 13.333, a najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Marios Georgiou s Cipra, koji je imao istu ocjenu kao i hrvatski gimnastičar, ali je Srbić imao veću startnu ocjenu.

“Start je bio 5,7 jer sam izbacio „Možnika“, a treneru sam na zagrijavanju rekao da ću, o ovisnosti kako se budem osjećao poslije kombinacije tri leta odlučiti hoću li raditi „Možnika“. Nesvjesno sam odlučio da ga ipak neću raditi zbog ramena koje me užasno boljelo. Kako sam došao dolje, imao sam tremu veću nego na Svjetskom prvenstvu. Nije mi bilo svejedno jer nisam znao što će biti s ramenom. Kad sam krenuo, ništa me nije boljelo, a onoga trenutka kada sam počeo misliti na rame, tada me i zaboljelo. Vježba je bila korektna, imao sam malo greškica, ali zadovoljan sam s obzirom na situaciju s ramenom zadnjih tjedan dana. Kad sam vidio da je Turčin Samiloglu bio tada prvi s 13,7, odlučio sam da mogu malo lakše. Sad sam odradio start 5,7 baš zbog ramena, a na finalu ću sigurno ići sa 6,1. Vidjet ću kako se budem osjećao pa možda pokušam i više. Moram priznati da sam bio pod pritiskom. Bilo bi mi žao da me ozljeda spriječila da pokažem u nedjelju što mogu. Obožavam biti ovdje, cilj je bio ući u finale pa sam išao na sigurnu vježbu. Sve je ispalo dobro kad se sjetim kako u ponedjeljak i utorak nisam ni mogao visiti na preči. Nadam se samo da se Možnik neće ljutiti što sam izbacio njegov element”, izjavio je najbolji sportaš Hrvatske u prošloj godini.

U petak u kvalifikacijama nastupile su i dvije mlade hrvatske gimnastičarke Christina Zwicker i Tina Zelčić, kojima je ovo bio prvi nastup na Svjetskom kupu u Osijeku. Nisu uspjele ostvariti plasman u finale. Na gredi Zwicker je zauzela 14. (11.467), a Zelčić 15. mjesto (11.200). Najbolja je bila Ruskinja Victoria Trykina (13.300). Zwicker je nastupila na parteru gdje je zauzela 12. mjesto s ocjenom 11.700.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotnjim finalima od hrvatskih predstavnika nastupit će Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama te Tijana Tkalčec na preskoku. Tin Srbić i Anton Kovačević svoj drugi nastup u Osijeku ove godine imati će u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.