Svjetski rekord Matije Sloupa u bacanju diska

Foto: fah

Matija Sloup bacio je disk 25,84 metra i postavio novi svjetski rekord u kategoriji F40, za atletičare niskog rasta, posljednjeg dana natjecanja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, kojem je domaćin bio Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član AKOSI “Odisej” iz Kutine je ovim rezultatom ostvarenim u Splitu za 20 centimetra popravio svoj raniji rekord. Osim toga, Sloup je dokazao svoju svestranost postavivši i novi državni rekord u bacanju kugle s daljinom 9,91 metar.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je održano na splitskom stadionu “Park mladeži”, bilo je odličnih rezultata od kojih izdvajamo još tri nova državna rekorda. Pero Sunara, član AKOSI “Poskok” iz Splita (kategorija F57) postavio je novi državni rekord u bacanju koplja hicem od 27,85 metara. Eva Blažević, članica AKOSI “Vinkovci”, bacila je koplje 12,45 m i tako postavila novi državni rekord u kategoriji F56. Deni Černi, član AKOSI “Otos” iz Grubišnog Polja, postao je novim hrvatskim rekorderom u bacanju kugle (kategorija F33) s daljinom 9,77 metara.

Paraolimpijka Mikela Ristoski u svom je prvom nastupu nakon ozljede ostvarila ohrabrujući rezultat od 5,37 metara u skoku u dalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu je nastupilo 89 atletičarki i atletičara svih kategorija tjelesnog oštećenja iz Austrije, Slovačke, Češke, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a natjecali su se u deset disciplina.

Izbornik hrvatske para-atletske reprezentacije Damjan Sedić ovo je natjecanje ocijenio uspješnim, jer su naši atletičarke i atletičari pokazali zavidnu formu uoči nastupa na Otvorenim prvenstvima Srbije u Kragujevcu (26. i 27. svibnja), Francuske u Parizu (15. lipnja) i Njemačke u Berlinu (1. srpnja). Na ova natjecanja prvenstveno će otići atletičarke i atletičari koji su nadomak ostvarenja normi za nastup na Europskom prvenstvu, koje će biti održano od 20. do 26. kolovoza u Berlinu.

Organizatori natjecanja u Splitu bili su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, a domaćini prvenstva po prvi put su bili Športski savez invalida Splita i AKOSI “Poskok”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.