Svjetski rekord u visu Zorana Talića

Hrvatski paraolimpijac Zoran Talić osvojio je zlatnu medalju i postavio novi svjetski rekord u skoku u vis na europskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama koje je održano u nizozemskom Bergen op Zoomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član zagrebačkog AKOSI Agrama skočio je 196 cm popravivši svjetski rekord za jedan centimetar.

“Ovaj rezultat me je doista iznenadio, jer sam se više spremao za moju prvu disciplinu, a to je dalj. No, valjalo se ponovno okušati i u visu, a svjetski rekord zasigurno će mi dati novi poticaj za nastup na 15. paraolimpijskim igrama u Riu 2016. godine,” rekao je Talić.

Srebro je osvojio Šveđanin Sodling Joakim sa 189 cm, dok je bronca otišla u Mađarsku Tothu Lasziou s preskočenih 187 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski atletičari vraćaju se iz Nizozemske s dva zlata i srebra te s dva svjetska rekorda Mikele Ristoski i Zorana Talića.

U subotu je zlatnu medalju i svjetski rekord u troskoku izborila Mikela Ristoski skočivši 11,70 metara. Hrvatska paraolimpijka je za 16 centimetara popravila svoj stari svjetski rekord kojeg je lani postavila na svjetskom prvenstvu u Pragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.