Paraolimpijci se vratili u Zagreb nakon uspješnih Igara: Atmosfera je bila fantastična

paraolimpijci
Foto: Fah

Hrvatski paraolimpijci vratili su se u Zagreb, gdje im je priređen svečan doček u Zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon nastupa na Paraolimpijskim igrama u Parizu gdje su osvojili četiri medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojila parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić u kategoriji WS3, srebro je osvojio Deni Černi u bacanju kugle u kategoriji F33, dok su bronce osvojili Luka Baković u bacanju kugle u kategoriji F46 i Dino Sinovčića na 100m leđno S6.

> Zanimljivost s Paraolimpijskih igara: Visok je 246 cm i nema krevet

– Bio je to veličanstven događaj, fantastično organiziran, u spektakularnim objektima se igralo. Atmosfera je bila fantastična, veoma pozitivna atmosfera je bila. Nije zvižduk se nije čulo, navijalo se za sve. Pariz se u tom smislu ostati u velikom sjećanju svima, a sigurno je doprinio i u daljnjem razvoju sporta i osobama s invaliditetom, rekao je predsjednik Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a.

– Stvarno sam sretna i zadovoljna. U biti najbolja riječ je da sam lagana. Nema više nikakvog pritiska, stresa. A vjerojatno mi je puno lakše bilo igrati finale nego sad tu držati govor. Jer sama čujem svoje srce, a u finalu ga nisam čula, rekla je Mužinić Vincetić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.