Dvadeset hrvatskih paraolimpijaca na 4. Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom

Foto: fah

U organizaciji Europskog paraolimpijskog odbora od 25. do 30. Lipnja u finskom paraolimpijskom trening centru Pajulahti održavaju se 4. Europske igre mladih sportaša s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje Igre najveće su do sada i okupile su više od 400 sportaša iz 23 države. Hrvatska delegacija predstavit će se s 20 natjecateljki i natjecatelja u boćanju, plivanju, stolnom tenisu, atletici i judu.

“Stalni razvoj Igara nas u Europskom paraolimpijskom odboru i mene kao predsjednika čini vrlo ponosnima jer dokazuje ispravnost i značaj naše vizije razvoja sporta za mlade s invaliditetom”, kazao je Ratko Kovačić, predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

“Posebno sam sretan što će na ovim Igrama nastupiti više od 400 sportaša i više od 200 članova timova iz 23 europske države što znači da će to biti najveće Igre do sada”, dodao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarina Strunjak nastupit će u boćanju, a o svom nastupu govori: “Ovo mi nije prvi nastup na Europskim igrama mladih s invaliditetom. Prvi put nastupila sam 2017. godine, na Igrama održanim u Genovi, gdje sam osvojila broncu u pojedinačnom dijelu natjecanja. S obzirom da je konkurencija u mojoj kategoriji (BC4) vrlo jaka, odlazak na Europske igre mladih sportaša s invaliditetom velika je prilika za stjecanje novih iskustava. Međunarodna natjecanja posebna su u odnosu na domaća prvenstva i turnire, baš po tome što nikad ne znamo kakav nas protivnik čeka, kako igra i kakva mu je taktika, zbog čega moramo biti spremni i utrenirani za različite stilove igre”.

“Europske igre mladih su velika prilika kako bismo se upravo mi mladi sportaši s invaliditetom dokazali, doveli svoju igru na višu razinu te nadajmo se, donijeli poneko odličje Hrvatskoj. Uz to, putovanje, razmjena iskustava s reprezentativnim kolegama, kao i velik broj sudionika prilika su za stjecanje novih prijateljstava i druženje, koje je neizostavan dio odlaska na ovakvo natjecanje”, govori Katarina Strunjak koja je redovna studentica druge godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Za kraj je poručila: “Izazovno je uskladiti sve obveze, redovito polagati ispite i pokušati se ostvariti u drugim aspektima života, no zasad mi uspijeva. Treninzi su mi svojevrsni bijeg od svakodnevnih obveza i ono čime se volim opustiti. Dakako, iako jako volim sport kojim se bavim, studij mi je ipak na prvom mjestu. Stoga, sa sobom u Finsku nosim knjige i skripte, jer me dva dana po povratku očekuje ispit, kojim ću, nadam se, steći uvjet za redoviti upis treće godine najesen”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igre u u finskom Pajulahti će biti spektakl paraolimpijskog sporta na kojima će nastupiti najbolji europski mladi sportaši s invaliditetom starosti od 13 do 23 godine. Oni će se natjecati u atletici, boćanju, goalbalu, judu, plivanju, stolnom tenisu, košarci u invalidskim kolicima i showdownu kao demonstracijskom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.