Svjetsko prvenstvo, judo: Nositelji prejaki za Kumrića i Šutalo

Foto: fah

Posljednjeg dana individualnih natjecanja na Svjetskom judo prvenstvu u Budimpešti Zlatko Kumrić je u kategoriji do 100 kilograma zaustavljen u 2. kolu, dok je Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma izgubila u 1. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kumrić je upisao očekivanu pobjedu zahvatom protiv Kenijca Mburua, a zatim je izgubio od prvog nositelja, Nizozemca Korrela. Nakon pet poraza od Korrela, 23-godišnji Splićanin je vjerovao u pobjedu, ali se Nizozemac još jednom pokazao kao tvrd protivnik koji je iskoristio svoje prilike i s wazarijima prošao dalje.

“Nadao sam se boljem ishodu, ušao sam spreman u borbu, i fizički i psihički, ali danas je on jednostavno bio bolji”, rekao je Kumrić nakon poraza te najavio i ekipno natjecanje u nedjelju:

“U ekipnom natjecanju možemo dobiti svakoga, ali i ispasti odmah. Kako smo u pojedinačnom svi izgubili sutra se možda više ‘naljutimo’ i imamo sretniji ishod”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutalo je za protivnicu imala treću nositeljicu, Turkinju Sayit, s kojom se dobro nosila, pogotovo u prvom dijelu borbe. Na kraju je Turkinja prošla ipponom.

“Zadovoljna sam borbom jer sam se uvjerila da se mogu nositi i boriti s puno jačima i boljima. Sada se okrećemo nedjelji i ekipnom natjecanju. Već smo se dokazali kao ženska ekipa, a sada idemo u mješovitu priču i nadam se barem dobrom plasmanu”, rekla je 22-godišnja Dubrovčanka.

U nedjeljnom ekipnom natjecanju Hrvatska će za prvog protivnika imati Gruziju, a u slučaju pobjede slijedi Nizozemska, Rusija ili Kuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možemo biti zadovoljni ždrijebom. Cijela ekipa je iznimno motivirana, izražen je zajednički, timski duh te vjerujemo da možemo do kvalitetnog rezultata”, rekao je nakon ždrijeba izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Na prvom mješovitom natjecanju reprezentacije će se boriti u po tri muške (do 73 kg, do 90 kg i preko 90 kg) te tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg). U slučaju izjednačenog rezultata nakon šest borbi odlučit će broj ippona, wazarija i kazni. Ukoliko i tada bude izjednačen rezultat ždrijebom će se birati sedma borba koja će odlučiti pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.