Zlatko Kumrić na jakom turniru Parizu došao na korak do bronce

Na jednom od najvećih judo turnira sezone Grand Slam Parizu nastupilo je četvero hrvatskih reprezentativaca od kojih je najbliži odličju bio Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma izgubivši borbu za broncu od Izraelca Paltchika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kumrić je na startu bio bolji od Amerikanca Keevea, a potom je ipponom porazio petog na svijetu, Portugalca Fonsecu. Uslijedila su dva prekrasna ippona, protiv Remarenca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Francuza Iddira.

Protiv aktualnog svjetskog prvaka Južnokoreanca Choa dobro se držao, ali je Cho iskoristio svoju priliku i s wazarijem otišao do polufinala. Kumriću je u borbi za broncu dočekao Izraelca Paltchika, trećeg sa svjetske rang ljestvice. Prve dvije minute je dominirao u gardu, natjerao Paltchika na dvije kazne i došao na rub medalje. Međutim, tada Izraelac pokazuje zašto je u svjetskom vrhu i dvije situacije riješava u svoju korist wazarijima za slavlje.

Na pragu borbe za medalju bila je i Barbara Matić (do 70 kg), koja je do četvrtfinala stigla ipponima protiv Belgijke Taeymans i Južnokoreanke Kim, te wazarijem protiv Brazilke Santane. U četvrtfinalu je naša judašica izgubila wazarijem od domaće predstavnice Pinot, a zatim ipponom u repasažu od iskusne Marokanke Niang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam osjećaj da je mogla danas do medalje. Lijepo je radila sve do četvrtfinala, odnosno čak i do repasaža, ali tamo nije odradila taktički kako je bilo dogovoreno uoči borbe,” rekao je trener Vladimir Preradović, dok je Barbara dodala:” Osjetila sam i četvrtfinalu da mogu dobiti, ali danas nije išlo bolje. Vraćamo se treninzima i vjerujem da ću uskoro opet do medalje na Grand Prix turnirima.”

U prvim nastupima izgubili su Dominik Družeta (do 81 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.