Nakon brončanog dana na Europskom prvenstvu u judu rani poraza Hrvata

Foto: judo.hr

Trećeg dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Varšavi nastupilo je troje hrvatskih predstavnika, ali su odmah upisana tri poraza te je subota za hrvatski judo u Poljskoj brzo završila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon velike dvije medalje na Europskom prvenstvu u Poljskoj nije donio nastavak brončane priče. Najbliže pobjedi bio je Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji je bio aktivan protiv Portugalca Fonsece.

Gubio je Kumrić na wazari, suci su oprostili Portugalcu dvije kazne, a zatim umjesto izjednačujućeg wazarija, Fonseca je iskoristio priliku i poveo sa 2-0. Nakon toga je Splićanin bio još agresivniji, trudio se, ali u subotu nije išlo, pa je Portugalac otišao dalje.

U kategoriji preko 78 kg, Ivana Šutalo je ipponom izgubila od Weiss, u borbi kojom je od početka dominirala Njemica. Povela je wazarijem, Šutalo je dobila i kaznu, a pred kraj borbe je došao i konačni ippon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Maranić je bila aktivna protiv Larise Cerić (BIH), pokušala pokretljivošću doći do prilike protiv judašice koja ima europsko srebro u ovoj kategoriji. Međutim, Cerić je iskoristila svoju šansu, uhvatila Maranić u zahvat i ipponom prošla dalje.

U nedjelju, posljednjeg dana prvenstva, nastupa hrvatska ženska reprezentacija. Ekipi kojoj je jedina slaba točka neiskustvo u seniorskoj konkurenciji suprostavit će se ekipa Njemačke. U slučaju pobjede Hrvatska u ide na Poljsku, a u slučaju poraza se bori za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.