Svjetsko prvenstvo u karateu: Ana Lenard u repasažu za broncu

Foto; fah

Hrvatska karatistica Ana Lenard izborila je poslijepodnevni repasaž za broncu na SP u karateu u Linzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lenard je uspješno odradila prvu borbu protiv Amerikanke Ashley Hill koju je pobijedila 5-1. Nastavak je ponudio minimalnu pobjedu nad Engleskinjom Carlom Burkitt (1-0) te sudačkim preglasavanjem 3-2 protiv Kolumbijke Diane Ramirez Gutierrez. Borba je prije toga završila bez pobjednika 1-1. U okršaju sa svjetskom prvakinjom Egipćankom Gianom Lofty nije bilo bodova, ali je zbog veće aktivnosti egipatska karatistica slavila s 5-0.

“Nisam zadovoljna, jer mislim da je u borbi sa svjetskom prvakinjom na kraju trebalo više rizika. Poznato je da me jutra na velikim natjecanjima “ubijaju” pa se nadam da će ovoga puta u repasažu poslijepodne biti bolje”, istaknula je najuspješnija hrvatska natjecateljica s prošlog EP-a (ekipno srebro, pojedinačna bronca).

Lenard treba jedna pobjeda da bi izborila subotnju borbu za broncu u kategoriji do 61 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alessandra Hasani (-55 kg) izgubila je dvoboj 1. kola od Čileanke Dayane Caroline Videle Toro sa 4-0.

Završnica jučerašnjeg dvanaestosatnog programa prvog natjecateljskog dana SP-a u karateu u Linzu bila je iznimno uzbudljiva za hrvatske predstavnike.

Oba naša natjecatelja u teškoj kategoriji izborila su subotnji nastup za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševio je Andjelo Kvesić u premijernom nastupu na SP-u. Svladao je Makedonca Žarka Arsovskog sa 6-1 i Argentinca Franca Recousa 2-0, da bi znatno iskusniji Iranac Sajad Ganjzadeh slavio u idućoj borbi nakon dva udarca nogom u glavu s 9-1. No, to nije omelo Kvesića za sjajne večernje borbe u kojima je u repasažu nadvisio Tunižanina Marouanea Ahmeda Ezzara 8-1 i Wai Kita Loua, koji nastupa za Makao sa 7-0.

“Ovo je moj prvi nastup na SP-ima, jako sam zadovoljan. U meču koji sam izgubio, zbilja sam izgubio od boljeg,ali sve ostale borbe bile su vrlo dobre”, bile su riječi Andjela Kvesića kojeg su nakon završne pobjede u repasažu okružili ostali hrvatski reprezentativci, proslavljajući njegove pobjede.

Kvesićevu prvu pobjedu u repasažu obilježila je nevjerojatna bizarnost. Naš karatist toliko je bio fokusiran na borbu da je ispod kimona zaboravio skinuti akreditaciju, a i suci su to uočili tek nakon prve minute borbe. No, ni to mu nije smetalo da zabilježi uvjerljivu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istim putem išla je u repasažu i Maša Vidić, donedavno Martinović koja je bila uvjerljiva protiv Slovenke Kaje Budić (4-0) i predstavnice Egipta Sonile Abouismail sa 6-3. U prvoj borbi minimalno je slavila protiv Kineskinje Mengmeng Gao 1-0, u nastavku eliminirala i Brazilku Isabelu Rodrigues sudačkim preglasavanjem 5-0 nakon što u borbi nije bilo bodova. U osmini finala u doslovce posljednjim trenucima Japanka Ayumi Uekusa ostvarila je pobjednički bod za 2-1.

“Bila sam jako razočarana nakon tog poraza, ali ovo je drugo najbolje moguće ostvarenje nakon toga… i zato sam izuzetno motivirana osvojiti broncu”, istaknula je Maša Vidić.

Na SP u Linzu danas još nastupaju Marko Rukavina (-60 kg), Boran Berak (-67 kg), Monika Berulec (-50 kg), a počinju i ekipna natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.