Svjetsko prvenstvo nordijska kombinacija: Norvežaninu Riiberu prvo seniorsko zlato

Foto: fah

Norveški kombinatorac Jarl Magnus Riiber osvojio je svoje prvo seniorsko zlatno odličje na velikim natjecanjima, postavši u četvrtak svjetskim prvakom u nordijskoj kombinaciji na 100-metarskoj skakaonici i 10 km slobodnim načinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki svjetski juniorski prvak iz 2015. godine u četvrtak je u austrijskom Seefeldu bio najbolji u skakačkom dijelu natjecanja sa skokom od 107 metara, što mu je donijelo šest sekundi prednosti pred sunarodnjakom Espenom Bjornstadom te sedam sekundi pred Austrijancem Franz-Josefom Rehrlom.

No, nijedan od spomenute dvojice nije mogao pratiti trkački tempo 21-godišnjeg Riibera te su na kraju trkačke dionice ostali bez odličja. Za medalje su se u završnom sprintu uz Riibera borili Japanac Akito Watabe i Austrijanac Bernhard Gruber. Riiber je u završnom sprintu imao najviše snage i najbrže skije te je ušao u cilj s 1.4 sekunde prednosti pred Gruberom i 4.6 sekundi prije Watabea.

Gruberu je to treća, a Watabeu druga pojedinačna medalja sa svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.