Svjetsko prvenstvo rukomet: Kadeti uvjerljivi protv Argentine, u osmini finala protiv Slovenije

Foto: Thinkstock

Hrvatska muška kadetska rukometna reprezentacija lakoćom je stigla do svoje treće pobjede na Svjetskom prvenstvu u Gruziji, u posljednjoj utakmici skupine C uvjerljivo je svladala Argentinu sa 31-19 (15-8) i tako osvojila drugo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već od samog starta Hrvati su nametnuli visok tempo koji Argentinci nisu mogli pratiti. Vito Bahtijarević i Leon Strbad bili su najbolji strijelci Hrvatske u ovom susretu s po pet pogodaka. Vratarski dvojac Panjan/Gošić skupio je 13 obrana. Po tri pogotka su za Argentinu postigli Tomas Mariano Gallardo, Ignacio Tomas Lopez Pereu i Tomas Valentin Canete.

“Ušli smo u utakmicu kako smo se dogovorili. Bili smo čvrsti i agresivni u obrani i sve smo kontrolirali. To je trajalo tih 15 minuta. To je model igre koji bi trebali igrati dalje. Dakle dobra i kvalitetna obrana uz korektnu tranziciju. Nakon toga kao da smo se zadovoljili time i ostatak utakmice smo samo odrađivali. To je nešto što moramo promijeniti u sljedećim susretima jer nemamo pravo na opuštanje”, rekao je izbornik Luka Panza nakon susreta.

Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala drugo mjesto u skupini C što joj u osmini finala donosi susret sa Slovenijom koja je trećeplasirana u skupini D. Taj susret na rasporedu je u srijedu 16. kolovoza s početkom u 14.15 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.