Svjetsko prvenstvo: Šveđani jedinstveni, osudili rasistički napad na Durmaza nakon poraza od Njemačke

Foto: fah

Švedska nogometna reprezentacija ujedinila se oko veznjaka Jimmya Durmaza koji je postao meta rasističkih uvreda nakon poraza od Njemačke (1-2) u susretu 2. kola F skupine svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak Toulousea je u sudačkoj nadoknadi napravio prekršaj nakon kojeg je Njemačka golom Tonija Kroosa stigla do pobjede.

Durmaz je nakon utakmice bio meta švedske javnosti, a dobio je i niz prijetnji smrću te rasističke komentare zbog svog porijekla. Durmaz je rođen u Švedskoj, no porijeklom je Sirijac.

“Ne možemo tolerirati da neki igrač bude izložen prijetnjama i uvredama. To je posve neprihvatljivo,” kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand poručivši kako su prijetnje prijavljene policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju švedskih medija igrači su se ujedinili oko Durmaza i na taj način su mu željeli pokazati podršku.

Švedska kolo prije kraja natjecanja po skupinama ima tri boda, kao i Njemačka, a u vodstvu je Meksiko sa šest bodova. Upravo će Švedska i Meksiko u zadnjem kolu odučiti o putniku u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.