Svjetsko prvenstvo taekwondo: Hrvatica Doris Pole brončana

Foto: fah

Dvadesetogodišnja članica zagrebačke Dubrave Doris Pole na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Manchesteru ostvarila je uspjeh karijere osvojivši brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pole je u kategoriji preko 73 kg u polufinalu izgubila od Kineskinje Zheng Shuyin s 2-9 i zadovoljila se broncom, prvom hrvatskom medaljom na prvenstvu.

Premda teška nije njena prirodna kategorija, aktualna mlađeseniorska europska prvakinja (U-21) je u prvim borbama nadjačala Austrijanku Jahl (15-10), a potom i Marokanku Dislam (9-3). U četvrtfinalu je pobijedila aktualnu europsku teškašku prvakinju Poljakinju Aleksandru Kowalczuk (8-5) i tako osigurala polufinale u kojem je Kineskinja, aktualna olimpijska pobjednica iz Rija bila bolja.

“S obzirom da su sve protivnice od mene bile teže i snažnije morala sam koristiti svoju brzinu i to sam očito uspješno činila. Moj san je biti i svjetska prvakinja i ja sam uvjerena da ja to mogu biti “, kazala je Doris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu, hrvatske boje branit će dvoje europskih prvaka, Kristina Tomić (49 kg) i Toni Kanaet (74 kg), ali i trećeplasirana s prošlog Svjetskog prvenstva Nikita Glasnović (57 kg) koja je tada nastupala još pod švedskom zastavom, ali je u jesen te iste 2017. prešla u redove splitskog Marjana i hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.