Svjetsko prvenstvo u košarci: Šokirani Srbi nakon debakla protiv Španjolske postali svjesni da ipak nisu nedodirljivi kako su mislili

Foto: Snimka zaslona

Španjolska košarkaška reprezentacija pobijedila  je 81:69 Srbiju na kraju druge faze Svjetskog prvenstva i tako si osigurala lakši put prema eventualnom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Španjolska će u četvrtfinalu SP-a igrati protiv Poljske, dok će Srbija na jaku Argentinu, koja u dosadašnjem dijelu prvenstva ima stopostotan učinak. U slučaju da pobjede Argentince Srbi bi u polufinalu igrali protiv SAD-a, reprezentacije koju mnogi uz Srbiju smatraju prvim favoritom turnira.

Nakon utakmice srbijanski mediji nisu štedjeli svoju reprezentaciju i svoje igrače koji su potpuno podbacili, iako su zapravo igrali onoliko koliko su im sjajni Španjolci, predvođeni Rubiom, dopustili.

“Nadigrali su nas u svakom segmentu igre. Ovo je težak poraz, ali idemo dalje… Bit će malo teže, ali u četvrtfinalu smo. Trebamo odmor i što prije zaboraviti ovaj poraz. Ne mogu reći da je sramota, ali odigrali smo katastrofalnu utakmicu”, rekao je poslije utakmice Nemanja Bjelica te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremili smo se, a oni su nas malo iznenadili. Možemo kriviti suca do sutra, ali ovo je naš poraz.”

U istom tonu je reagirao i Miroslav Raduljica, koji je potpuno podbacio protiv Španjolske.

“Prilično su nas iznenadili čvrstom igrom, nismo se snašli, igrali smo mekano, držali loptu dulje nego što treba. Rasturili su nam igru u prvom poluvremenu, u drugom to što smo igrali nije bilo dovoljno, ali ovo je velika škola. Nije lako igrati kao u skupini protiv ne tako dobrih ekipa koje nas ne skautiraju tako dobro. Razbili su našu kretnju”, kazao je poslije poraza Raduljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Srbija će za polufinala SP-a igrati protiv Argentine u Doungouanu, nakon toga, ako prođu, protivnik će im biti Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.