Svjetsko rukometno prvenstvo: Danska deklasirala Francusku i izborila finale

Foto: fah

Rukometaši Danske prvi su finalisti ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, aktualni olimpijski pobjednici su u polufinalu u Hamburgu svladali branitelje naslova svjetskog prvaka Francuze sa 38-30 (21-15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Predvođeni sjajnim Mikkelom Hansenom Danci su odigrali fantastično prvo poluvrijeme, poglavito u napadu te su u prvih 30 minuta postigli čak 21 pogodak. Danska je iz minute u minutu povećavala svoju prednost, u 7. minuti je bilo 6-3, u 14. 9-5, u 20. 13-8, a 23. prvi maksimalnih plus šest (16-10) s koliko se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Danska prednost je rasla sve do najvećih 10 razlike (30-20) u 44. minuti da bi Francuzi u samoj završnici ublažili poraz. Šest minuta prije kraja bilo je 34-28, no Francuska ustvari niti u jednom trenutku nije zaprijetila preokretom.

Hansen je postigao čak 12 golova za Dansku dok je Kentin Mahe s osam pogodaka bio najefikasniji kod Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska će tako u nedjelju od 17.30 sati na svom terenu u Herningu igrati za zlato protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će od 20.30 sati igrati Njemačka i Norveška, dok će Francuska u nedjelju od 14.30 sati također u Herningu igrati za broncu.

U subotu su u Herningu na programu dvoboji za poredak, od 17.30 sati Egipat i Španjolska će igrati za sedmo mjesto, dok će Hrvatska i Švedska od 20.30 sati igrati za peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.