Taekwondo: Prvog dana finalnog Grand Prix-a Nikita Glasnović osigurala srebro, Jelić i Brečić se bore za broncu

Foto: fah

Prvog dana finalnog Grand prix turnira u taekwondou koji se održava u Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Nikita Glasnović (TK Marjan) osigurala je srebrnu medalju, a Matea Jelić (TK Marjan) i Lovre Brečić (TK Marjan) bore se za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Za ovaj finalni Grand Prix poziv je dobilo 16 najboljih iz svake olimpijske kategorije. Hrvatsku predstavlja 8 sportaša: Kristina Tomić (TK OSVit, Zagreb -49kg), Nikita Glasnović (TK Marjan, Split – 57kg), Bruna Vuletić (TK Marjan, Split -57kg), Matea Jelić (TK Marjan, Split -67kg), Iva Radoš (TK Metalac, Zagreb +67kg), Lovre Brečić (TK Marjan, Split -68kg), Toni Kanaet (TK Marjan, Split -80kg), Vedran Golec (TK Osvit, Zagreb +80kg).

Foto: fah

U kategoriji do 57 kilograma imali smo dvije predstavnice (obje TK Marjan, Split), a Nikita Glasnović je otišla do kraja te osigurala najmanje srebrnu medalju. U prvom kolu pobijedila je Inese Tarvidu iz Latvije, u četvrtfinalu bila je bolja od dvostruke olimpijske pobjednice Britanke Jade Jones (11-7), dok je u polufinalu “osvetila” klupsku kolegicu i pobijedila Hatice Kubru Ilgun (13-9). Sutra se u finalu bori protiv Ah-reum Lee iz Južne Koreje.

Naša druga predstavnica u ovoj kategoriji Bruna Vuletić je rano završila svoj debi na Finalu GP-a izgubivši na zlatni bod od Hatice Kubre Ilgun iz Turske koju je Glasnović izbacila u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea Jelić (TK Marjan, Split) u kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu bez puno problema prolazi Kanađanku Melissu Pagnottu. U drugom kolu bolja je od aktualne svjetske prvakinje Ruth Gbagbi iz Obale Bjelokosti. No u polufinalu je snage odmjerila s Turkinjom Nut Tatar Askari i nažalost izgubila 9-10, no u petak joj ostaje borba za treće mjesto.

Lovre Brečić (TK Marjan, Split) u kategoriji do 68 kilograma rutinski prolazi prvo kolo rezultatom 23-8 protiv Meksikanca Saula Gutierrea. U drugom kolu je pobijedio uvijek nezgodnog Belgijanca Si Mohameda Ketbija sa 5-0. U polufinalnoj borbi gubi od Koreanca Seok-bae Kim rezultatom 14-27 i u petak ga očekuje borba za broncu protiv Tajvanca Yu-jen Huanga.

Iva Radoš (TK Metalac, Zagreb +67kg) je u prvom kolu pobijedila Amerikanku Jackie Galloway, dok u drugom kolu gubi od Kineskinje Shuyin Zheng na zlatni bod 4-6 (4-4).
Kristina Tomić (TK Osvit, Zagreb, -49kg) je svoj nastup na ovogodišnjem GP Finalu završila neočekivano već u prvom kolu, bolja je bila Brazilka Talisca Reis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Kanaet (TK Marjan, Split, -80kg), koji je dulje vremena pauzirao zbog bolesti, gubi u prvom kolu od Norvežanina Richarda Andree Ordemanna sa 4-8. Vedran Golec (TK Osvit, Zagreb) u teškoj kategoriji (+80kg) zaustavljen je u prvom kolu od Iranca Sajjada Mardania.

U petak se održava i Gala večera gdje će biti proglašeni najbolji sportaši, treneri, ekipe i suci. U konkurenciji najbolje sportašice je Matea Jelić i trenutačno je u vodećoj poziciji ispred dvostruke olimpijske pobjednice Jade Jones, za titulu najbolje sutkinje bori se Renata Crkvenac (trenutno na 4.mjestu), a i ženski tim ima odlične izglede (zaostaje za 0,94 posto iza vodećeg ženskog tima Velike Britanije).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.