Tajnovitost: ‘Maradona je umro u snu, legao je i nije se probudio’

epa08841543 (FILE) - Argentinean national soccer team head coach Diego Armando Maradona gestures during the Clausura Tournament match between Boca Juniors and River Plate at the La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina, 25 March 2010 (re-issued on 25 November 2020). Diego Maradona has died after a heart attack, media reports claimed on 25 November 2020. EPA/LEO LA VALLE *** Local Caption *** 02092680

Prvi je vijest o smrti jednog od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, legendarnog Diega Armanda Maradone, prenio novinar argentinskog Clarina Julio Chiappetta. On, međutim, ima dosta sumnje u službenu verziju Maradonine smrti te tvrdi da je više puta provjeravao kako bio siguran, ali nije imao snage napisati niti jedan redak o odlasku legendarnog Argentinca. Umjesto toga zamolio je kolegu, a zatim su mu iz Diegove kuće potvrdili ovu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kleknuo sam na koljena i počeo plakati”, rekao je Chiappetta za Marcu. Chiappetta tvrdi kako je Maradona umro u snu te da su mnoge stvari glede cijelog događaja zapravo izmišljene.

“Izvor mi je rekao da sumnja u priču da je Diego ustao, ponovno legao i umro. On je preminuo u snu. Otišao je u krevet u 23 sati i nije se probudio. Mislim da ga je posljednji put živog vidio njegov nećak”.

Novinar je dodao da će liječnici koji su brinuli za njega imati dosta problema u ovom slučaju, zapitao se i zašto glavni liječnik nije pozvao hitnu pomoć, uz dodatak kako su ”mnoge stvari tajnovite”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, obdukcija je pokazala da je uzrok smrti Maradone edem pluća zbog čega je došlo do zastoja srca. Temeljem toga je utvrđeno kako je Diegovo srce bilo povećano i slabo te da je teže pumpalo krv u ostatak tijela. Drugim riječima, Maradoni zapravo nije bilo spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.