Tek kad odu bit će jasno koliko su nam značili: Profesoru skijanje više nije zabavno, odlazi li legendarni Ivica Kostelić?

Foto: fah

Nakon što u Santa Catarini najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije uspio doskijati ni do boda, iako se vozila kombinacija u kojoj je on donedavno bio neprikosnoveni kralj, postalo je jasno da Ivica i nije spreman za novu sezonu, odnosno da mu skijanje više nije najvažnija stvar u životu, što je i sam potvrdio. Ivica može biti pravi tek ako je potpuno fokusiran na skijanje, dakle, na posao koji je za njega uvijek bilo više od posla, bila je to zabava, koja je toliko zadovoljstva donijela obitelji Kostelić i hrvatskom narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara u Santa Catarini do kada će skijati Ivica je odgovorio: “Skijat ću do Wengena, a onda ćemo vidjeti što dalje”, da Wengen, njegova omiljena utrka, najdraža, uz Sljeme naravno, postaja Svjetskog kupa. Naime, u Wengenu se 13. siječnja vozi jedina preostala alpska kombinacija u Svjetskom kupu. No, prije toga je spektakl na Sljemenu, Snježna kraljica, nova prilika za profesora Kostelića, koji je obilježio posljednjih desetak i nešto više godina hrvatskog sporta te je svakako u tom razdoblju bio najbolji hrvatski sportaš. Osvajač malih kristalnih globusa, Svjetskog kupa, olimpijskih medalja, svjetski prvak… Recimo kako je Ivica planirao voziti i Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu (6. – 19. veljače), međutim, to sada više nije sigurno, Kostelić osjeća bolove i sve je manje dana u kojima može uživati u skijanju. Da nije spreman vidjelo se i u Santa Catarini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, skijanje mi više nije zabavno i razmišljam o mirovini”, rekao je Ivica, a njegovu je izjavu zabilježio talijanski RAI. Koljeno ga očito sve više muči, nije čudno s obzirom na ono što je Kostelić prošao u dugoj i bogatoj karijeri i s koliko se ozljeda suočio. Ivica Kostelić danas ima 37 godina, godine su to u kojima se ozbiljno razmišlja o povlačenju, posebno ako niste potpuno spremni.

Iako je Ivica čak šest puta slavio u švicarskom Wengenu neki ne vjeruju da će do tada izdržati, teško je očekivati da bi s obzirom na bolove čak i u Wengenu mogao igrati ozbiljniju ulogu. Šest pobjeda i još sedam postolja, to je Wengen Ivice Kostelića, koji je imao veliku želju nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjeongčangu, što bi značilo da bi se barem još jednom pojavio na uvijek mu dragoj utrci u Zagrebu, međutim, prazne se baterije i Ivica razmišlja ozbiljno o završetku karijere. Naravno, njegovo razmišljanje moglo bi se usmjeriti u drugom pravcu u slučaju dobrog nastupa na Sljemenu za nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Ivica svoju posljednju utrku u Zagrebu odvoziti već idućeg tjedna te hoće li posljednji ples na snijegu ipak zaplesati u Wengenu ili će još jednom trjumfirati upornost Ivice Kostelića, kojom je postao prepoznatljiv diljem skijaškog svijeta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Olimpijske igre u Južnoj Koreji su moja želja, ali u ovom trenutku nisu realne”, priznao je austrijskim novinarima profesor Kostelić. Kako god bilo vrijeme odlaska se približava, tek ode Ivica, kao što je otišla Janica, i kad nam zimska prijepodneva budu prazna, bit će jasno koliko je Hrvatskoj značila jedna čudesna i teško ponovljiva sportska obitelj iz Zagreba. Skijaško čudo koje je trajalo gotovo dva desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.