Tenis: Počelo 47. izdanje Istarske rivijere

Foto: fah

Na teniskim terenima Pical u Poreču u utorak je obilježen početak najnovijeg izdanja teniskog turnira Istarska rivijera. Pretkvalifikacije za 47. po redu turnir Istarska rivijera počele su još 8. ožujka, a danas počinje glavni dio turnira koji traje do 17. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neformalnom druženju povodom otvorenja prisustvovali su organizatori odnosno predstavnici najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere, direktor turnira Branimir Horvat, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, te direktor porečke turističke zajednice Nenad Velenik sa suradnicima.

Kako se tom prigodom čulo, turnir Istarska rivijera igra se u tri grada – Poreču, Rovinju i Opatiji i jedan je od najstarijih međunarodnih teniskih turnira u Hrvatskoj. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale te na njemu sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta. Ovogodišnji nagradni fond iznosi 15.000 američkih dolara po turniru, a svaki od njih boduje se za svjetsku ITF rang listu.

“Ovaj turnir je prilika tenisačima da igraju u jakoj konkurenciji i osvoje ITF bodove, a gledateljima da uživaju u vrhunskom tenisu. Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih”, ustvrdio je direktor turnira Branimir Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnom turniru pojedinaca sedmorica su hrvatskih tenisača: Admir Kalender, Domagoj Bilješko, Duje Kekez, Roko Horvat, Zvonimir Orešković, Alen Rogić Hadžalić i Nikola Bašić. Prvi nositelj je Talijan Andrea Pellegrino, a drugi Srbin Miljan Zekić.

Nakon Poreča, domaćin drugog turnira Istarske rivijere bit će Rovinj (18. – 24. ožujka), a treći će biti održan u Opatiji (25. – 31. ožujka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.