Zašto je Novak Đoković zasluženo preuzeo titulu najneodgovornijeg sportaša svijeta u ovom trenutku?

đoković
Foto: Snimka zaslona

Prema pisanju medija ”iz regije”, osim nekih ”hrvatskih”, Novak Đoković je preuzeo naslov najneodgovornijeg sportaša na svijetu. Zašto? Naime, srpski tenisač u ovom je trenutku prvi na ATP ljestvici i kao malo tko zna da su teniski turniru diljem svijeta otkazani te da će se tenis vratiti postepeno, no, još uvijek ne. ATP ne stoji iza ovih ”regionalnih aktivnosti” u režiji Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića, ali i Hrvatskog teniskog saveza, koji je podržao sve ono što se događalo u Zadru, sav onaj ”raspašoj”, kako je o regionalnom derneku pisao oduševljeni portal 24 sata. ”Raspašoj” u kojem su sudjelovala i djeca!? I hoće li sada ti isti mediji odgovarati, ipak su svojim bajkovitim tiradama o regionalnom derneku ugrozili mnoge, pa i djecu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na samom početku pandemije koronavirusa Đoković je svako malo svojim kontroverznim izjavama, što je najvažnije za reći svojom nedosljednošću, zbunjivao javnost, a Đoković nije bilo tko već ponajbolji tenisač svijeta čija riječ ima težinu među mlađom, još uvijek nedovoljno formiranom, populacijom. Đoković je najprije poručivao kako ima pravo odlučiti hoće li se cijepiti protiv korone ili ne, što je u svakom slučaju stav na koji on ima pravo, ako živimo u demokratskom svijetu, makar srpski sportaš dolazio iz europske Sjeverne Koreje, Srbije, a onda se pak ispričavao. Ili imaš stav ili ga nemaš?

Novak Đoković je dokazao da je nesumnjivo vrhunski tenisač, jedan od najboljih koje svijet ikada imao, ali i isto čovjek koji nema kapaciteta za baviti se ”globalnim problemima”, a čime se on htio baviti i s čime se bavi posljednjih tjedana. Čovjek koji ne zna artikulirati svoj stav i koji onda ispada smiješan. Što ga je zapravo ponukalo da u vrijeme teniskog ”lockdowna” organizira regionalni dernek i što je ponukalo Gorana Ivaniševića da u tome sudjeluje? Zašto u tome ne sudjeluje jedan gospodin, teniski profesor, Roger Federer, zašto u tome nisu sudjelovali Rafael Nadal i mnogi drugi tenisači, koji su također više mjeseci pod blokadom zbog teniskog zastoja uzrokovanog pandemijom? Zašto je Andy Murray, koji je navodno s Đokovićem u odličnim odnosima, žestoko kritizirao ponašanje srpskog tenisača?

U trenutku dok se većina sportskih saveza grčevito bori da organizira natjecanja koja su obvezna, dakle, ne radi se o prijateljskim regionalnim događanjima, i tako spasi integritet sporta i stvori neke temelje za jesen, ako će se na jesen uopće moći bilo što nastaviti, i oprezno otvori prozor prema izlasku iz ovog mračnog labirinta u koji je zapeo sport, Nole je organizirao regionalno natjecanje koje se pretvorilo u noćnu moru za stanovnike jednog od najljepših hrvatskih gradova.  Nažalost, pepelom se još uvijek ne posipaju ni Goran Ivanišević, ni HTS, ni, na kraju krajeva, Marin Čilić, Borna Ćorić, koji, srećom, nisu sudjelovali u beogradskoj uvertiri regionalnog derneka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.