Teške optužbe iz Hajduka i napadi na suca derbija na Maksimiru: Bebek na perfidan način širi mržnju

Foto: Snimka zaslona

Nakon što se Mateo Beusan, popularno Oko sokolovo Hrvatske televizije, uz pristojan honorar, okomio na suca utakmice Dinamo-Hajduk na Maksimiru (0:0) Ivana Bebeka krenula je lavina. Čekao se pravi trenutak i dočekao. Kome je uopće potrebna nova radikalizacija između sjevera i juga? Nekome očito je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Bebek poništio Hajduku regularan pogodak. Iz Splita je stigla reakcija. Naime, Kristian Petric, čelnik Udruge veterana Domovinskog rata, u Hajduku zadužen za sigurnost te vezu između kluba i navijača, ogorčen je suđenjem Ivana Bebeka na nedjeljnom derbiju. Na Facebooku je tim povodom objavio status koji je zapravo pokazao koliko je ogorčen.  Nije, nažalost, birao riječi.

“Bebek mi postavlja pitanje zar je moguće da se spiker na utakmici ne oglašava koliko je produžena utakmica, zar je moguće da isti taj delegat ne vidi da Sigali (GNK Dinamo) prije dolaska lopte dodaje loptu Ohandzi (Hajduk) i to sve osoba u žutom ne vidi sa 15 m udaljenosti. Gradski stadion na Poljudu kultno je mjesto kluba, navijača, grada Splita, Dalmacije, Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj nam je da naše utakmice budu praznik za sve navijače, a posebno za djecu i roditelje. Bebek svojim pristranim, nekorektnim suđenjem stvara animozitet između gradova i klubova, na jedan perfidan način širi mržnju i dovodi HNK Hajduk kao organizatora priredbe u probleme jer će njegova buduća eventualna prisutnost doprinijeti stvaranju jedne negativne atmosfere kao i povećanih troškova osiguranja”, napisao je na Facebooku Petric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.