Teško bi se Rijeka oporavila u tako skoro vrijeme ako bi propustili veliku priliku za naslov koju ove sezone zbog ranjivosti Dinama imaju?

Foto: fah

Lokomotiva je jučer, na opće iznenađenje čitave hrvatske nogometne javnosti, iznenadila vodeći klub prvenstva, momčad Rijeke, i to pogotkom iz jedanaesterca u posljednjim sekundama utakmice. Naravno, kako to već ide, već su krenule nove kalkulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je tako doživjela prvenstveni poraz nakon 441 dana, nakon 14 i pol mjeseci i 45 utakmica, ukupno gledajući 13 mjeseci, naime, posljednji poraz Rijeke, naravno, prije poraza od Lokomotive, bio je poraz 3:0 od Slavena u Kupu. Na kraju će biti jasno zašto smo posebno naznačili Koprivnicu i Slaven.

Porazom od Lokomotive Rijeka je izgubila dio svoje ogromne prednosti koju je imala ispred još uvijek aktualnog prvaka Dinama. Uoči Lokomotive momčad Matjaža Keka imala je velikih osam bodova prednosti, u ovom trenutku, a četiri kola prije kraja, Riječani imaju pet bodova prednosti ispred Dinama. U tom je kontekstu apsolutno neophodno reći da će Rijeka u posljednjem kolu na Maksimir kod glavnog rivala, Dinama, ako derbi završio pobjedom Zagrepčana prednost Rijeke istopila bi se samo na dva boda. Naravno, nije dovoljno, da bi Dinamo došao u priliku ugroziti Rijeku Kek i društvo moraju kiksati još jednom u tri utakmice koliko ih je do derbija na Maksimiru.  Naravno, nije nemoguće.

Zadrži li Rijeka pet bodova prednosti do izravnog sraza s Dinamo jasno je i nema dvojbe tko je prvak, no, bude li tri boda razlike za Rijeku Dinamo će, s obzirom na međusobne utakmice s Rijekom ove sezone, morati dobiti momčad Matjaća Keka s tri ili više golova razlike. Priznat ćete puno, pa čak mnogi će reći – previše. No, kod Dinama se nikada ne zna. Ako bi Dinamo i Rijeka bili bodovno izjednačeni odlučuju međusobne utakmice, u tri dosadašnja sraza ove sezine Rijeka i Dinamo dva su puta remizirali, jednom je Rijeka slavila s uvjerljivih 5:2. Nakon takvig debakla tadašnji trener Dinama i legenda zagrebačkog te hrvatskog nogometa, Zlatko Cico Kranjčar morao je otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi Rijeka, s obzirom na činjenicu da čitavo prvenstvo vode te da su natjecanje odavno mogli riješiti, nisu samo zbog vlastitih pogrešaka, propustila ovakvu priliku šok  na Rujevici bio bio doista strašan. Teško bi se Riječani tako brzo oporavili s obzirom kako su već krenuli sastavljati momčad za Ligu prvaka.

Do kraja prvenstva, kako smo već rekli, četiri su kola. Dinamo ima, između ostaloga vrlo nezahvalno gostovanje u Osijeku, koji je u ovom kolu doživio debakl od Hajduka, dok Rijeka, kad smo već spomenuli Hajduk, dočekuje Splićane u svom dvorištu, svojoj Rujevici. Hajduk igra sjajno u posljednje vrijeme, pobijedili su Dinamo na Maksimiru, razbili Osijek. Ne zaboravimo ni na činjenicu da Riječani moraju u Koprivnicu, kod Slaven Belupa, koji je nedavno svladao Dinamo. Neće Riječanima biti lako, čak će im biti puno teže nego Dinamu u Gradskom vrtu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.