Thomas Muller ljut na njemačkog izbornika jer nije u njegovim planovima za reprezentaciju

Foto: Twitter

Napadač njemačkog nogometnog prvaka Bayerna Thomas Muller (29) ogorčen je odlukom izbornika Joachima Lowa koji je objavio kako on i Jerome Boateng (30), te Mats Hummels (30) nisu više u njegovim planovima i da ih više neće zvati u nacionalnu vrstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, da sam iznenađen odlukom izbornika. Što više razmišljam o tome, više sam ljut,” napisao je Muller na Twitteru.

“Izbornik mora donositi sportske odluke i to uopće ne dovodim u pitanje. Međutim, Mats, Jerome i ja smo još uvijek sposobni igrati nogomet na najvišoj međunarodnoj razini. Nemam nikakvo razumijevanje za ovu odluku koja bi trebala biti konačna.”

Muller je u dresu reprezentacije upisao 100 nastupa i postigao 38 golova. Boateng ima 76, a Hummers 70 nastupa u dresu ‘elfa’. Boateng, Hummels i Müller godinama su bili standardni reprezentativci i kostur momčadi koja je 2014. osvojila naslov svjetskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prošli smo dugi, intenzivni i većinom uspješan put u reprezentaciji, međutim ova odluka i način na koji je prezentirana ne pokazuje poštovanje.”

Napadač Bayerna je na svjetskim prvenstvima (2010, 2014, 2018) zabio 10 golova, pri čemu je pet golova zabio na World Cupu 2010. na kojem je bio najbolji strijelac prvenstva zajedno sa Diegom Forlánom, Wesleyjem Sneijderom i Davidom Villom.

“Uvijek sam bio ponosan što nosim dres njemačke reprezentacije i uvijek sam davao sve od sebe. Bilo je to nevjerojatno putovanje. Ljudi znaju da sam borac. Ja ću gledati prema naprijed,” poručio je Muller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez njemačkog izbornik nedavno je komentirao i Bayernov trener Niko Kovač koji smatra kako Muller, Boateng i Hummels nisu za ‘staro željezo’.

“Izbornik je odgovoran za sve što se događa u reprezentaciji i ne želim komentirati ništa drugo. Thomas, Jerome i Matts su razočarani. Da vas označe kao “staro željezo” s 29 ili 30 godina doista nije u redu,” poručio je bivši hrvatski izbornik.

Loew je početkom tjedna objavio kako 2019. predstavlja novi početak za njemačku reprezentaciju zahvalivši se spomenutim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Došlo je vrijeme da se postavi novi smjer i da reprezentacija dobije novi izgled. Uvjeren sam da je to ispravan potez. Mladi igrači koji dolaze sada će imati prostora za napredak i na njima je da preuzmu odgovornost’, kazao je Loew koji reprezentaciju vodi od 2006. godine.

Pod njegovim vodstvom njemačka vrsta je osvojila naslov svjetskog prvaka 2014. godine, svjetsku broncu 2010. i europsko srebro 2008. Međutim, na posljednjem World Cupu u Rusiji Njemačka je prvi put u povijesti ispala u skupini.

Njemačka je na zadnja četiri World Cupa stigla barem do polufinala, a od 1982. nisu bili slabiji od četvrtfinala. U dosadašnjih 18 nastupa na svjetskim prvenstvima “Elf” je osvojio četiri krune, četiri druga mjesta, te četiri treća mjesta. Samo 1938. godine nisu prošli prošli prvi krug natjecanja, no tada nije bilo skupina već se igralo na ispadanje, od osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.