Ti ludi rekordi: Cristiano Ronaldo najbolji u povijesti!?

Foto: fah

Sjajni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je sinoć postigao još jedan rekord zabivši svoj 700. gol u porazu svoje reprezentacije od 1-2 od Ukrajine u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, slaba je to utjeha za Ronalda s obzirom kako je njegov Portugal porazom došao u nezahvalnu situaciju kad je plasman na Europsko prvenstvu u pitanju, čak i jedna Srbija ima priliku u finišu kvalifikacija preteći Portugalce.

No, vratimo se Ronaldu, koji tvrdi da ne traži rekorde već oni traže njega.  Podsjetimo, slavni Portugalac ušao je u elitno društvo koje čine nogometni velikani Gerd Müller, Pele, Romario, Josef Bica, Ferenc Puškaš, svi navedeni slavni nogometaši u svojim divovskim karijerama zabili su 700 i više golova, no, kako Ronaldo i sa 34 godine još uvijek traje pitanje je gdje će stati.

Koliko god Portugalac tvrdio kako nije previše okupiran rekordima u nizu situacija, u više izjava, dokazao je suprotno, svaki gol, svaki srušeni rekord, Ronaldo pažljivo evidentira i na svako pitanje o svojim rekordima zna odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki će reći da je Ronaldo najbolji u povijesti, drugi tvrde kako je to ipak Lionel Messi, treći smatraju da ipak to nisu ni Messi ni Ronaldo, a kao alternativu nude Maradonu, Pelea, Zidanea… Svaka generacija imala je svoje nogometne uzore i svoje nogometne idole.

Nevjerojatna fizička moć bila je dovoljna i da znanstvenici prouče njegovo tijelo i došli su do zaključka da on ima tijekom 20-godišnjaka! Profesionalni sportaši imaju oko 11 posto tjelesne masnoće, dok Cristiano ima tek sedam. Prosječan profesionalac ima 46 posto mišićne mase, ali Portugalac ima čak 50 posto mišića.

Na SP-u u Rusiji je trčao šprint brzinom od 33.98 km/h i postavio je svoj osobni rekord. I kako onda netko može vjerovati da on stvarno ima 34 godine? Pa, to uvid u matične knjige i dokazuje, ali pravi recept ovakve izdržljivosti nalazi se u svakodnevnom odricanju. Dok njegove kolege uživaju na ljetnim praznicima, on svaki dan trenira i jede biranu hranu, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.