Zlatko Dalić: ‘Imamo premalo vremena između dviju utakmica, a onda izađemo na teren koji je težak, trideset tisuća ljudi…’

Foto: fah

Zlatko Dalić pred sobom ima još mjesec dana neizvjesnosti nakon što Hrvatska još nije osigurala plasman na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam neraspoložen, nego mi je žao i teško mi je zato što nismo završili posao. Sad se moramo još mjesec dana mučiti i imati laganu nervozu. Eto, to me muči. Imali smo dvije meč-lopte, Azerbajdžan i Wales, i nismo ih iskoristili. Zbog toga nisam zadovoljan i nisam sretan. Međutim, nema mjesta nekom velikom nezadovoljstvu, jer prvi smo na tablici kolo prije kraja i treba nam samo taj jedan bod na našem terenu da ostanemo na čelu. U dobitnoj smo poziciji. Druga je stvar što imam snažan dojam da smo mogli i morali prije sve riješiti i to me grize”, poručuje u razgovoru za Sportske novosti.

“Kako god se vratim na to, uvijek dođem do istog zaključka: da imamo premalo vremena između dviju utakmica. Samo dva dana. Potom izađemo na teren koji je težak, koji je nezgodan, trideset tisuća ljudi, ambijent, a protiv sebe imaš momčad koja se bori i mora dobiti da bi ostala u igri. Nije bilo lako igrati u Cardiffu, ja to razumijem. Nažalost, odnosno nasreću, jer to smo rejtingom zaslužili, gdje god Hrvatska dođe, stadioni su puni, suparnici su napaljeni, i to je mali problem koji nam smeta. No mi svojom kvalitetom moramo i to prebroditi i riješiti. Dobro smo krenuli u utakmicu, držali kontrolu maksimalno, do te zadnje minute prvoga poluvremena. Velšani su do tada bili bez šuta na naš gol, bez opasnosti. I onda malo popusti koncentracija. Ja to pripisujem tome da nemamo vremena da se odmorimo, prilagodimo, osvježimo. Zadnjih pola sata Velšani nisu mogli hodati, vidjelo se to na njima, a mi to nismo kaznili”, ističe.

“Imao je Perišić šansu za taj pogodak, ali najviše mi je smetalo što nismo išli prema naprijed, već pretjerano u širinu. Previše smo loptu vraćali natrag, pogotovo s bočnih pozicija, svaka primljena bila je prema natrag, umjesto da smo išli u dubinu, s okomitom pasom, prema Petkoviću, Brekalu, Vlašiću i Perišiću. Nismo koristili prazan prostor”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Skupina nije lagana, tri su suparnika bila na prošlom Euru, a opet, kad gledate što se dogodilo prekjučer, Azerbajdžanu je poništen čisti gol, a mi nakon faula primimo pogodak. Da su samo te dvije situacije imale drugačiji epilog, već bismo sad razgovarali o Euru i o tome što ćemo na njemu napraviti. Ovako neću gledati prema Europskom prvenstvu prije nego što se plasiramo. Nema mjesta pesimizmu, negativnosti; i smo nakon sedam kola prvi i treba nam bod da ostanemo prvi, nismo recimo treći pa da ovisimo o nekome. Ne ovisimo ni o kome, nego sve držimo u svojim rukama od samog početka. Nije dobro? Kako nije dobro, pogledajte ljestvicu, piše da je Hrvatska na vrhu, a to je dobro”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.