Kakva je sudbina Ivana Rakitića i koliko je realan odlazak iz Barcelone već u siječnju?

Foto: fah

Ivan Rakitić, nažalost, u prvom dijelu tekuće sezone nije ni blizu prvih 11 Barcelone iako je godinama bio uz Lionela Messija najstandardniji igrača ponosa Katalonije. I Rakitiću je takav odnos trenera prema njemu dosadio te je, kako smo već pisali, javno poručio čelnicima kluba i samom treneru kako u Barcelonu nije došao kako bi gledao more i šetati ulicama. Barca je shvatila poruku i otvorila put odlasku Ivanu iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Marce, medija koji inače nije baš blizak Barceloni, Rakitić bi već u zimskom prijelaznom roku mogao napustiti Kataloniju.  Naime, Marca tvrdi da hrvatski veznjak ozbiljno razmatra ponude koje su na stolu i koje bi mogle već za tri mjeseca doći u obzir, iako sve donedavno Rakitić nije razmišljao o odlasku. Međutim, s obzirom na ponašanje trenera hrvatski reprezentativac ima sve manje vremena, ove sezone u španjolskom prvenstvu odigrao je tek 156 minuta.

Rakitiću, koji je donedavno bio standardan igrač, sasvim sigurno nije lako, a Barcelona i nije baš najbolje krenula u novu sezonu, daleko je od vodeće pozicije, iako je prvenstvo jako dugo već sad je jasno da će aktualni španjolski prvak morati puno toga promijeniti kako bi obranio naslov. Prošle godine Rakitić je imao ponudu PSG-a, ostao je na nagovor trenera Valverdea. Nakon dolaska mladog De Jonga iskusni hrvatski nogometaš, unatoč obećanjima trenera, ostao je prikovan za klupu.

Rakitić ne krije nezadovoljstvo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”I ja bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. Neugodno i teško mi je jer sam naviknuo igrati, uvijek sam bio spreman dati sve za momčad, a sada se to malo promijenilo. Iskren sam i pošten, znam kakva je situacija. Ne mogu je razumjeti, krivo mi je, jedva se čekam vratiti na teren jer tamo mi je najljepše. Nisam došao u Barcelonu da šećem uz plažu, ne želim takav život. Razgovarao sam s ljudima u klubu, ostao sam iako sam razmišljao i o drugim situacijama. Želim da momčad vidi da sam spreman kad god treba istrčati na teren, zahvaliti se publici za prošli vikend i kako me primila, to nije bilo slučajno”, rekao je nakon utakmice u Splitu Hrvatska – Mađarska 3:0 hrvatski reprezentativac, koji s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021.

Ako se ozbiljno nešto ne promijeni Rakitić bi ove zime zaista mogao napustiti klub u kojem je proveo najljepše godine svoje karijere, navodno je zanimanje za njega pokazao Manchester United. Glede Juventusa, koji ima velikim imenima prekrcani vezni red, male su šanse da hrvatski veznjak nastavi karijeru u prvaku Italije, koji se ove sezone odrekao i Marija Mandžukića. U jednom Juventusu na klupi sjede Rabiot i Ramsey. Juventusov direktor Fabio Paratici tako tvrdi kako je njegova momčad ”puna” kvalitetnih igrača na svim pozicijama, no, to će morati dokazati u Ligi prvaka koja je glavni cilj Stare dame u novoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.