Tin Srbić u finalu Europskog prvenstva

Foto: fah

Hrvatska će imati jednog predstavnika u finalima po spravama na Europskom prvenstvu u gimnastici u Antalyji, nastup za vikend izborio je Tin Srbić koji je zauzeo treće mjesto u kvalifikacijama na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

slabiji start sam išao da odradim rutinerski i uđem u finale. Dobio sam ocjenu 13.966 što je bilo dovoljno. Ušao sam u europsko finale nakon dva EP-a na kojima nisam uspio. Jako sam sretan. Nakon svih problema koje sam imao, vratili smo se. Ništa, idemo trenirati nekoliko dana, do nedjelje pojačati vježbu na start 5.9, s novim elementom Kolman. Odlično se osjećam, danas kroz vježbu sve je bilo savršeno, imao sam jako puno snage na kraju, čak bih se usudio reći i previše. Idemo 5.9 u finalu i napasti medalje!, jasno je poručio Tin Srbić.

U kvalifikacijama u utorak nastupilo je još pet hrvatskih predstavnika, a najbliži finalu bio je Aurel Benović koji je zauzeo 20. mjesto na preskoku. Benović je u kvalifikacijama dobio ocjenu 13.466 pa ga je od finala dijelilo 0.9 bodova.

Benović je nastupio i na parteru, s kojega ima europsko srebro iz 2020., no s ocjenom 13.433 je zauzeo 41. mjesto. Drugi hrvatski predstavnik na parteru Marko Jovičić završio je na 98. mjestu sa 12.433.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ude najbolji od naših na konju s hvataljkama

Na konju s hvataljkama imali smo trojicu vježbača, a najbolji je bio veteran Filip Ude. Dvostruki europski doprvak i olimpijski srebrni još iz Pekinga 2008. je s ocjenom 13.366 zauzeo 24. mjesto, dok su Mateo Žugec i Jakov Vlahek završili pri dnu poretka, Žugec 92. sa 11.800, a Vlahek 94. sa 11.733.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.