Tišma analizirao hokejaški turnir na ZOI, istaknuo svojeg favorita

Foto: snimka zaslona

Prije dva dana počeo je glavni turnir hokeja na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a glavno je obilježje da nema velikih zvijezda iz NHL-a. No, najvažnije je da dobre igre i uzbuđenja ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predrag Tišma gostovao je u “Pekinškom dnevniku” i komentirao događaje na ledenoj površini olimpijskog turnira.

– Ovo će biti turnir europskog hokeja. U svim momčadima igraju Amerikanci, Švicarci iz europskih klubova, osim Kine gdje su svi igrači iz KHL-a iz Kunluna. Jedino će američka momčad igrati s univerzitetskom momčadi sa sjevernoameričkog kontinenta, igračima iz AHL-a i par igrača iz Europe. Sve ostale momčadi koje trenutno igraju po europskim ligama, pojasnio je na početku gostovanja.

Bio je vrlo zanimljivo u ogledu Finske i Slovačke, Finci su na kraju slavili 6:2, a oni imaju 17 igrača koji igraju u KHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– KHL još uvijek u Europi najbolje plaća igrače, znači ako ne odu u NHL, onda je sljedeća destinacija KHL. Slovačka je definitivno podbacila, njihova se liga igra na olimpijskim dimenzijama, to je 30×60. Olimpijski su se turniri igrali na tim dimenzijama, ali sada se igra ovdje na 26×60. Znači 20% manje igralište, to će definitivno utjecati na kompletni razvoj hokeja u Europi. Ako se bude igralo na tako malim igralištima, olimpijska dimenzija postat će nebitna, dodaje.

Ističe da Slovaci imaju puno mladih interesantnih igrača, koja se možda “vrijedilo žrtvovati” zbog budućeg rezultata koji će biti nositelji igre.

Spomenuo se i Mislav Rosandić koji je s 13 godina otišao i igra u Liberecu u Češkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ima slovačku putovnicu i jedan je od dva igrača iz zagrebačke škole hokeja koji su potekli odavde. On i Borna Rendulić koji igraju na visokom nivou, ističe.

Kanada je danas lako dobila Njemačku, olimpijske doprvake s 5:1.

– Kanada je sastavljena od svih igrača iz Europe. Oni su jedna vrhunska momčad, njihov mentalitet i znanje je takvo da o tome ne treba diskutirati. Oni su sigurno veliki kandidati za zlato, imaju i 37-godišnjeg Stahla, koji je osvojio SP, OI i Stanley cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da su SAD uz Ruse, Kanađane i Fince veliki kandidati za osvajanje medalja.

Švedska je jedan od najvećih izvoznika u NHL, njih treba isto respektirati, iako su odigrali tek 3:2 s Latvijom.

Spomenuo je i Švicarsku.

– Imaju puno sredstava, oni su članovi osam najboljih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Češke kaže da oni više ne spadaju u sam vrh tog europskog hokeja.

Predrag Tišma na kraju je rekao kako predviđa da će Kanada, ujedno koristeći dimenzije leda, ostvariti prednost i da su oni glavni favoriti za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.