Tko će na OI, Hrgović ili Milun? Je li Hrvatski boksački savez izabrao stranu?

Foto: fah

Hrvatski boksački savez (HBS), nakon čitavog niza medijskih napisa i proizvoljnih tumačenja u kojima se nagađalo tko će nastupiti u boksačkim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, objavio je priopćenje u kojem je razjasnio sustav kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, danima se priča o dva imena, najboljem hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću i Marku Milunu. Tko će od njih dvojica, a možda niti jedan, nastupiti na OI ovog ljeta u Tokiu i tamo predstavljati Hrvatsku? Hrgović bi zasigurno bio glavni favorit za zlato, no… Prema nekim tumačenjima, koja su se već pojavila u dijelu medija, priopćenje HBS-a, blago rečeno, ne ide baš na ruku Filipa Hrgovića…

Poruka HBS-, koju prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj, želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun.

Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza s hrvatskim boksačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23. do 26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli!

I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje”, navodi Hrvatski boksački savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.