”Hod po trnju”: Hrvatska rukometna reprezentacija igra sjajno na Europskom prvenstvu, no, i dalje je daleko glavni cilj – Olimpijske igre

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija zasad igra sjajno na Europskom prvenstvu. Tri kola tri uvjerljive pobjede, u drugu fazu izabranici Line Červara prenijet će maksimalna dva boda. No, bez obzira na to Hrvatska je, kao i uostalom većina sudionika Eura, daleko od glavnog cilja sezone, plasmana na Olimpijske igre u Tokiu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, samo prvo mjesto na Euru osigurava direktni plasman na Olimpijske igre, to i finale s Dancima (osigurali plasman na OI), koji su se na ovom nikad luđem Euru našli na rubu ispadanja, a Francuska je već ispala. I Francuzima, naravno, su glavni cilj Olimpijske igre.

Prema svemu sudeći, ako ne uspijemo uloviti zlato na Euru, a što će biti izuzetno teška misija, Francuzi nas čekaju u Francuskoj na jednom od tri kvalifikacijska turnira za Tokio.. Podsjetimo, plasman na Olimpijske igre izborili su Danska, kao svjetski prvak, naravno, i domaćin Japan, Argentina kao panamerički prvak i Bahrein, kao prvak Azije. Drugim riječima, na OI plasman su osigurali i neki rukometni autsajderi, no, zato Hrvati, Francuzi…i mnogi drugi nisu. Još se čekaju prvaci Europe te Afrike, a oba su prvenstva u tijeku. Preostalih šest šest mjesta popunit će se na tri kvalifikacijska turnira s po četiri reprezentacije (dvije reprezentacije sa svakog izborit će OI), prenose Sportske novosti.

”Nastup na jednom od njih mi smo izborili šestim mjestom na SP-u, a uz nas su to uspjeli još Norveška (2. na SP-u – domaćin skupine), Francuska (3. na SP-u – domaćin skupine), Njemačka (4. na SP-u – domaćin skupine), Švedska (5.) i Španjolska (7.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema trenutačnom stanju, mi smo na turniru u Francuskoj uz Francusku, još jednu europsku reprezentaciju prema plasmanu na Euru (dvije reprezentacije od onih koje to nisu uspjele na SP-u izborit će kvalifikacije preko EP-a, a nama dolazi lošije plasirana od te dvije) i drugoplasiranu zemlju na prvenstvu Afrike.

Ako ne uspijemo biti prvaci (ili igrati finale s Danskom), onda bi nam najbolja opcija bila da prvaci budu Norvežani ili Nijemci jer bi to značilo da mi preuzimamo jedno domaćinstvo skupine. Prema plasmanu na SP-u, to domaćinstvo bi trebala preuzeti Švedska (5.), ali IHF je nas odredio kao rezervnog domaćina.”

Iako nas očekuje ”hod po trnju” uvjereni smo da će izabranici Line Červara preko trnja na kraju stići do zvijezda i dobiti priliku boriti se za novu olimpijsku medalju. Naime, Hrvatska ima dva olimpijska rukometna zlata, osvojena 1996. i 2004. godine. Imamo i jednu olimpijsku broncu, iz Londona 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.