Tko će zamijeniti Pletikosu, Jeličića i Beusana na HRT-u?

Foto: snimka zaslona

Kako smo već pisali Hrvatska televizija, koja se financira obveznom RTV pretplatom, ostala je bez hrvatske nogometne reprezentacije koju ćemo idućih godina gledati na komercijalnoj televiziji – Nova TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska televizija ostala je još ranije bez brojnih komentatora, sportskih novinara, a ostala je i bez bivših hrvatskih reprezentativaca, stručnih komentatora, Stipe Pletikose i Joška Jeličića, koje smo tijekom ovog nezaboravnog ljeta imali prilike gledati u emisiji Zabivaka za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon dvadeset godina oprostio se i Mateo Beusan, inače Oko sokolovo nacionalne televizije. Gospar se, kako kaže, umorio.

Dakako, na HRT-u su pronašli zamjene, a izgubili Vatrene, za drugu nogometnu reprezentaciju svijeta zamjenu ne mogu naći..

Tko će zamijeniti Jeličića i Pletikosu? Riječ je o dugogodišnjem igraču Dinama i najboljem strijelcu tog kluba u povijesti, Igoru Cvitanoviću, koga pamtimo kao igrača koji je katapultirao švicarski GRASSHOPPERS 1997. godine u Zurichu, u uzvratnoj utakmici 1. kola tadašnjeg Kupa UEFA. Modri su slavili 5:0, u Maksimiru je bilo 4:4.  No, bila su to neka druga vremena, a klub iz Maksimira zvao se Croatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea Beusana zamijenit će Marijo Strahonja, bivši sudac koji je osim utakmica Prve hrvatske nogometne lige sudio i  utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. između Farskih Otoka i Rumunjske. Strahonja je sudio i utakmice Lige prvaka i Europske lige, odnosno ukupno 105 međunarodnih utakmica.

Trebat će gledateljima HRT-a, kojih će ako tako nastave na Prisavlju, biti sve manje, jedno vrijeme da se naviknu na Strahonju i Cvitanovića, a spomenimo kako su Jeličić i Pletikosa otišli na PlanetSport, inače, VIP-ov sportski kanal na kojem će se prenositi Liga Prvaka. Prava prijenosa izgubila je Arena sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.