Tko je u pravu? Polemika Carragher – Klopp, spomenut i Lovren…

Foto: Snimka zaslona

Legendarni bivši branič Liverpoola, Jamie Carragher, nakon teške ozljede nizozemskog nogometaša Virgila van Dijka na utakmici između Evertona i Liverpoola kritizirao je kadrovsku politiku aktualnog engleskog prvaka, pa time i samog Jürgena Kloppa. Engleski prvak je poslije ozljede Van Dijka ostao tek na dva stopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće veliko pojačanje za Liverpool mora biti stoper. Dejan Lovren je otišao, a nisu ga zamijenili. Ostali su na tri stopera, a jedan od njih je Joel Matip koji je stalno ozlijeđen. Nema sumnje da Liverpool sada mora tražiti veliko ime. Novog igrača moraju planirati već za 1. siječanj. Ne za kraj siječnja”, rekao je Carragher te je i sam predložio klubu koga bi trebalo dovesti.

“Postoji mladi čovjek o kojem svi pričaju, koji igra za Leipzig. To je Dayot Upamecano. Niži je od Van Dijka, možda nije toliko dobar u zračnim dvobojima, ali ako je on taj kojeg su željeli, onda to trebaju ubrzati. Daj više novca i dovedi ga 1. siječnja”, poručio je Carragher.

Inače, Upamecano, prema pisanju nekih engleskih medija, navodno i je na meti Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kloppu se očito nije svidjelo ”pametovanje” Carraghera te mu je vrlo brzo odgovorio:

 “Ušli smo u sezonu s tri stopera te Fabinhom koji može pokriti tu poziciju. Osim toga, imamo i nekoliko stopera u mladoj momčadi. Znate, nemoguće je imati četiri stopera svjetske klase, kao što je Van Dijk, jer nijedan igrač tog ranga ne bi želio biti prva ili druga pričuva. Onima koji govore da smo pogriješili što nismo doveli još jednog stopera kapitalca, a to je, primjerice, Carragher, mogu poručiti da postoji razlog zašto ne rade moj posao.”

Carragher nije želio produbljivati ovaj mali verbalni okršaj te je odgovorio pomirljivo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Niti jednom tijekom ove sezone nisam rekao da je Klopp pogriješio što nije kupio stopera i to baš zbog razloga koje on navodi”, zaključio je ovu polemiku Carragher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.