Tko je najbolji košarkaš svih vremena i što o svemu misli Michael Jordan?

Foto: Snimka zaslona

Polemike oko toga tko je najbolji košarkaš svih vremena, kao i oko toga tko je najbolji nogometaš svih vremena, traju i trajat će, svako vrijeme ima svoje sportske idole, svoje sportske velikane. No kad je hrvatska košarka u pitanju, ogromna većina, osim možda Dina Rađe i Vlade Divca, će se složiti da je to Dražen Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je najbolji svih vremena općenito, tko je najviše dao svjetskoj košarci? Jedan od kandidata za najboljeg svih vremena, a po mnogima i najbolji, svakako je legendarni bivši košarkaš iz nezaboravnih osamdesetih i devedesetih, legenda Chicago Bullsa, Michael Jordan.

Što o tome misli ”Air” Jordan, tko je najbolji i ima li uopće smisla tražiti najbolje?

“Za početak ne možete definirati najboljeg igrača svih vremena. Jack i Tiger nikada nisu igrali jedan protiv drugog. Nikada nisu igrali na istom turniru. Nikada se nisu igrali s istim inventarom. Nikada nisu igrali na istom golf terenu”, rekao je Jordan te je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikada nisam igrao protiv Wilta Chamberlaina. Nikad nisam igrao protiv Jerryja Westa. Reći da je jedan bolji od drugog bilo bi malo nepravedno. Možete usporediti dva igrača kad vidite sličnosti i shvatite da postoji jedan kriterij po kojem možete ocijeniti oba igrača. Na primjer, kako je svaki od njih utjecao na razvoj košarke. Osvojio sam šest naslova. Bill Russell je osvojio jedanaest. Znači li to da je Bill Russell bolji od mene ili da sam ja bolji od njega? Ne. Jer smo igrali u različitim epohama. Stoga nije fer imenovati najboljeg u povijesti”, poručio je legendarni Michael Jordan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.