Nasmijao sve: Nesretni sudac potražio pomoć VAR-a, a VAR-a na utakmici nije bilo

Foto: Snimka zaslona

Talijanski nogometni sudac  Francesco Meraviglia, izazvao je smijeh na utakmici talijanske Serie B nakon što je na utakmici između  Ascolija i Reggine tražio pomoć VAR tehnologije. Naime, ne bi to bilo sporno samo po sebi kada bi na utakmicama druge talijanske lige bilo VAR-a. VAR tehnologija se ne koristi u Serie B.  Sudac je svojom gestikulacijom mnoge nasmijao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je prethodilo ovoj odluci suca da pozove u pomoć VAR kojeg nema?

Naime, ova situacija se dogodilo nakon što su u 94. minuti gosti dali pogodak za izjednačenje 2:2. Pomoćnik je podignuo zastavicu označujući zaleđe te je glavni sudac poništio gol. Kako nije bio siguran u svoju odluku, kao ni u odluku pomoćnog suca, tako je zatražio pomoć VAR-a. Svi su gledali zbunjeno, kada je shvatio i sam da video tehnologije nema prihvatio je odluku svog pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, pomoćnik ipak nije bio u krivi, naknadne snimke poslije utakmice su pokazale da je zaleđe postojalo te je Ascoli zasluženo slavio 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.