Tko je kriv za sramotni incident u loži Poljuda? Slobodna Dalmacija tvrdi da je to Svetina, jer je ‘provocirao’ tako što je navijao!

Foto: Snimka zaslona

Nakon velikog derbija na Poljudu, nažalost, ostali su ”repovi.” Iako je ovo bio možda i najbolji derbi Hajduka i Dinama u zadnjih nekoliko godina,  završen je 2:2,  tri gola pala su u dramatičnim posljednjim minutama utakmice, najviše se ipak priča o suđenju te incidentima u svečanoj loži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Hajduk, kako piše Slobodna Dalmacija, teško oštećen jer im nije ”sviran jedanaesterac” nad Antom Ercegom? Bio bi to drugi kazneni udarac za bijele u razmaku od samo dvije minute te je li Hajduk oštećen zato što je ”Dinamo zabio iz zaleđa”? Presudit će Oko sokolovo, Mateo Beusan, u HRT-ovoj emisiji Stadion ovog ponedjeljka.

Policija pregledava, kako piše Slobodna Dalmacija, snimke video nadzora kako bi lakše utvrdili što se doista dogodilo u svečanoj loži Poljuda. Tko je skrivio incident, za koji Slobodna Dalmacija krivi Tomu Svetinu, inače direktora Dinama? Nadajmo se, neki će sarkastično primijetiti, samo da video nadzor ne pregledavaju isti oni koji još uvijek nisu otkrili ”umjetnike” s Poljuda, odnosno crtače svastike.

Slobodna Dalmacija piše da je Svetina provocirao jer se, zamislite sada, radovao nakon što je Dinamo zabio za 2:1!? Povikao je nakon gola za modre kako ima pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Direktor Dinama Tomo Svetina provocirao je kod 1:2 i rekao navodno “ima pravde”, a na penal Ercega mu je sportski direktor Hajduka Mario Branco rekao “da što sad ne priča, na što se digao financijski Dinamov stručnjak Matej Škegro i navodno uhvatio Branca za prsa…’‘, piše Slobodna te dodaje kako je Ivan Kos htio razdvojiti ”sukobljene strane.”

Priča je ipak malo nategnuta.  Srećom, sve je snimljeno, osim ako nije snimano kamerama kojima su snimani i crtači svastike prije utakmice Hrvatska – Italija. Te su snimke bile jako mutne, mrkli mrak.

Foto: Snimka zaslona

”Policija pregledava što se dogodilo u loži, je li fizički okršaj i koliko je težak, a na obavijesni razgovor odmah poslije utakmice u postaju su odvedeni Ivan Kos i Mario Branco od strane Hajduka, te Tomislav Svetina i Matej Škegro od Dinama, te kao svjedoci Kristian Petric, Saša Bjelanović, Krešimir Gojun, Velimir Slovaček i Jerko Trogrlić iz Hajduka, te Krešimir Antolić iz Dinama….”, navodi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Dinama Svetina nakon svega je rekao:

“Provokacija? Ako se provokacijom može smatrati to što smo slavili Dinamovo vodstvo, onda smo stvarno provocirali. Slavili smo gol, a onda mi se Branco unio u facu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.