Tko sve prenosi povijesnu utakmicu Dinama? Jedno je sigurno – na HRT-u borbu hrvatskog prvaka za četvrtfinale Europske lige nećete gledati!

Foto: fah

Dinamo večeras od 21 sat na stadionu Luz u Portugalu protiv Benfice igra jednu od najvažnijih utakmica u svojoj novijoj povijesti. Naime, hrvatski prvak portugalskom divu suprotstavit će se s prednošću od 1:0 iz prve utakmice, s obzirom na činjenicu da plavi nisu primili pogodak na Maksimiru velika je to prednost, no, ne nedostižna, tim prije što će momčad Nenada Bjelice znatno oslabljena zaigrati protiv momčadi koja je, barem prema trenutnoj situaciji na nogometnom tržištu, četiri puta skuplja. Naravno, to ne mora biti presudno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj vlada veliko zanimanje za uzvratnu utakmicu osmine Europske lige, nažalost, javna televizija ponovno neće prenositi spektakl kakav navijači Dinama čekaju desetljećima. Podsjetimo, Dinamo na pozitivan rezultat iz Portugala čeka gotovo šezdeset godina.

Televizijski prijenos u Hrvatskoj će se moći pratiti na Arena Sport 1, uvodna emisija počinje čak sat vremena ranije. Hrvati u Srbiji i BiH će utakmicu moći gledati također na Arena Sport 1, Hrvati u Sloveniji će utakmicu moći gledati na TV Slovenija 2, u Austriji i Njemačkoj će utakmicu moći gledati na kanalu DAZN, u Mađarskoj na kanalu Digi Sport 3. U Italiji će utakmicu Benfice i Dinama prenositi Sky Calcio 7. Hrvatska televizija, koja je već izgubila čitav niz važnih sportskih manifestacija na kojoj sudjeluju hrvatske nacionalne vrste, neće prenositi borbu hrvatskog prvaka za četvrtfinale Europske lige. Ukoliko Dinamo prođe Benficu bit će to najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa od osamostaljenja do danas. Naravno, možemo tu dodati i četvrtfinale Lige prvaka koje je Hajduk igrao davne 1995. protiv Ajaxa, no, Splićani su do četvrtfinala stigli kroz skupinu u kojoj je, između ostaloga, bila i Benfica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.