Tomislav Židak uskoro dobiva svoj prilaz u Gradu Zagrebu?

Foto: fah

Doajen hrvatskoga sportskog novinarstva Tomislav Židak, koji je preminuo prije dvije godine, uskoro bi mogao dobiti svoj prilaz u Gradu Zagrebu, nakon što ga je Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba uveo u Fond imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog o imenovanju prilaza Tomislava Židaka bio je na dnevnome redu 12.sjednice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba, održane pod predsjedanjem Ane Stavljenić-Rukavine. Procedura zahtjeva da se prvo ime Tomislava Židaka uvede u Fond imena, s kojima Odbor raspolaže, a potom da se raspravlja o konkretnom prijedlogu. Na sjednici je nakon kraćeg obrazloženja predsjednika Hrvatskoga zbora sportskih novinara Jure Ozmeca, prijedlog jednoglasno prihvaćen, pa je Židak ušao u Fond imena Grada Zagreba.
Hrvatski zbor sportskih novinara predložio je da se neimenovani prilaz koji vodi od južnog okretišta tramvaja ispod stadiona u Maksimiru prema zapadnoj tribini stadiona preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka. S time se, neposredno nakon Židakove smrti, složio i gradonačelnik Milan Bandić. Trenutačno je u njemu jedino bazen Svetice, s adresom Divka Budaka 21, dakle ulice koja je paralelna s prilazom, pa se preporuke Odbora da se ne mijenjaju postojeća imena ulica zbog promjena podataka stanovnika u njima ovdje neće uzimati u obzir. Prilaz ionako nema svoje ime, a njime je Židak tko zna koliko tisuća puta prolazio prema svojem najdražem stadionu i klubu, osmišljajući rečenice koje su čitatelji Sportskih i Jutarnjeg s nestrpljenjem očekivali, čitali i prepričavali.

Djelatnici Katastra Grada Zagreba već su provjerili bitne pretpostavke za imenovanje neimenovanog prilaza kod stadiona u Maksimiru i složili se da je ime Tomislava Židaka na istome i te kako moguće. Sad je još samo čeka potvrda Vijeća Gradske četvrti i dakako – konačna odluka Odbora.
Na sjednici su u Fond imena ušla i imena Petar Stipetić, Nelson Mandela, Vijeće Europe i Željko Malnar, a izglasano je imenovanje Parka Ivana Šretera, a ostali su prijedlozi za imenovanje ili preimenovanje odbijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.