Tomljenović postao rekorder, hokejaši dobili slobodan dan

Nakon dvije pobjede na startu svjetskog prvenstva Divizije IB u Vilniusu izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Donald MacLean dao je igračima slobodan dan što do sada nije bila praksa u našoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izbornik je dozvolio igračima da dulje spavaju, zajedno su popili kavu i nakon ručka otišli u šetnju gradom. Iza nas su dvije jako teške utakmice koje su dečki fantastično odradili i nema smisla opet trenirati. Neće u jednom treningu ništa novo naučiti, a potreban im je odmor za preostale dvije utakmice”, poručio je Team leader naše reprezentacije Dragutin Ljubić i osvrnuo se na tri igrača sa zdravstvenim problemima.

“Mariju Novaku je pala temperatura, valjda će biti bolje. Dominik Kanaet bi trebao igrati protiv Rumunjske, dok Saša Martinović ima problema s rebrima i popodne ide na ‘slikanje'”.

Mate Tomljenović je s dva ‘shutouta’ postao najuspješniji golman u povijesti naše reprezentacije s četiri utakmice na SP-u bez primljenog gola. ‘Nulu’ je sačuvao protiv Islanda 2011. godine, kao i lani protiv Belgije. Dosad je rekord držao Siniša Martinović, sa tri utakmice bez primljenog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nitko niti od nas nije ovo očekivao. I nas je to začudilo. Pred turnir smo razmišljali kako trebamo pružiti što bolji otpor u prve dvije utakmice i onda Rumunje dobiti za ostanak, a sad imamo gol razliku 8-0 i šest bodova pred Rumunje”, poručio je Michael Novak.

Iduću utakmicu hrvatski ‘oklopnici’ imaju u srijedu protiv Rumunjske u 15.30 sati.

“Neće biti lako protiv Rumunjske. Ne znamo puno o njima. Prije dvije godine su nas dobili u Zagrebu, zato treba biti oprezan. Mi ne možemo i ne smijemo lagano ući u bilo koju utakmicu. Trebamo gledati korak po korak, ne razmišljati o medaljama. već samo kako dobiti sljedeću utakmicu,” smatra 22-godišnji Ivan Brenčun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.