Tonči Stipanović prvak Europe u jedrenju, Tina Mihelić srebrna

Naslov prvaka Europe u jedrenju za klasu laser osvojio je Tonči Stipanović,  dok je Tina Mihelić osvojila europsko srebro u laser radialu na prvenstvu koje je danas završeno u organizaciji Jedriličarskog kluba Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kiše i bonace jedriličari danas nisu ni izišli na regatno polje pa su zadržali plasmane koje su ostvarili nakon jučerašnje regate, a to je značilo da je Tonči Stipanović u pet godina, četiri puta osvojio naslov europskog prvaka, dok se Tina Mihelić vratila na postolje nakon dvije godine.

“Bilo je stvarno uzbudljivo jedriti doma, teški uvjeti jučer u tom jedinom plovu koji sam pobijedio, znao sam da se danas vjerojatno neće jedriti, tako je i bilo. Presretan sam, sa svakim naslovom, četvrti zaredom, i to doma”, izjavio je Stipanović.

Srebro je u laseru osvojio Nizozemac Rutger van Schaardenburg, a broncu Britanac Nick Thompson, dok je naš mladi jedriličar Filip Jurišić plasmanom na osmo mjesto ostvario najbolji seniorski rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo ponovnim povratkom na pobjedničko postolje nije krila ni Tina Mihelić.

“Na kraju ipak medalja, izvukla sam u zadnji čas. Sretna sam, drugo mjesto je odlično. Rekli smo taman prije europskog da bi bio red ove godine osvojit medalju i stvarno mogu biti presretna”, rekla je Mihelić.

U laser radialu europska je prvakinja Njemica Svenja Weger dok je bronca pripala Britanki Chloe Martin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.