Top Gear: Na listi najjačih i najbržih automobila – Rimčev C_Two zauzeo prvo mjesto

Foto: fah

BBC-jev Top Gear objavio je novi popis najbržih i najjačih automobila u 2018. godini, a Hrvatskoj je zanimljivo da se na listi našao o automobil Mate Rimca, C-Two i to kao prvi.

C_Two na Top Gearovoj listi slijede Bugatti Divo, Zenvo TSR-S, McLaren Speedtail, Ferrari Monza i Lamborghini Aventador SVJ, Chevrolet Corvette ZR1, Aston Martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesign, Porsche 919 evo, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Competition, Dodge Challenger Hellcat Redeye, Mercedes-AMG GT 4dr i McLaren 600LT.

On se izdvaja jer je najbrži i najjači automobil 2018. godine. Opisuju ga kao automobil sa četiri električna motora koja u kombinaciji razvijaju 1,914 konjskih snaga.

“Rimac kaže kako C_Two razvija maksimalnu brzinu od 415 km/h”, ubrzava od 0 do 96 km/h za 1,85 sekundi(na američkim stazama za drag utrke), te od 0 do 100 km/h prema europskim standardima stiže za 1,97 sekundi.

Uz sve pohvale navode da će hrvatski super-električni automobil ući u klub automobila poput Bugatti Chirona ili Koenigsegg Agere RS, najbržih automobila na svijetu.

 

Izvor: narod.hr