Top Gear: Na listi najjačih i najbržih automobila – Rimčev C_Two zauzeo prvo mjesto

Foto: fah

BBC-jev Top Gear objavio je novi popis najbržih i najjačih automobila u 2018. godini, a Hrvatskoj je zanimljivo da se na listi našao o automobil Mate Rimca, C-Two i to kao prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

C_Two na Top Gearovoj listi slijede Bugatti Divo, Zenvo TSR-S, McLaren Speedtail, Ferrari Monza i Lamborghini Aventador SVJ, Chevrolet Corvette ZR1, Aston Martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesign, Porsche 919 evo, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Competition, Dodge Challenger Hellcat Redeye, Mercedes-AMG GT 4dr i McLaren 600LT.

On se izdvaja jer je najbrži i najjači automobil 2018. godine. Opisuju ga kao automobil sa četiri električna motora koja u kombinaciji razvijaju 1,914 konjskih snaga.

“Rimac kaže kako C_Two razvija maksimalnu brzinu od 415 km/h”, ubrzava od 0 do 96 km/h za 1,85 sekundi(na američkim stazama za drag utrke), te od 0 do 100 km/h prema europskim standardima stiže za 1,97 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve pohvale navode da će hrvatski super-električni automobil ući u klub automobila poput Bugatti Chirona ili Koenigsegg Agere RS, najbržih automobila na svijetu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.