Tour de France: Britanac Simon Yates pobjednik 12. etape

Foto: fah

Britanac Simon Yates pobjednik je 12. etape biciklističke utrke Tour de France, 209 km dugačke brdske dionice od Toulousea do Bagneres-de-Bigorrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yates je do prve etapne pobjede na Touru došao u završnom šprintu ispred Španjolca Pella Bilbaoa (Astana Pro Team) i Austrijanca Gregora Muhlbergera (BORA – hansgrohe).

Britanac sada ima barem po jednu etapnu pobjedu na sve tri najprestižnije biciklističke utrke na svijetu, Tour de France, Giro d’Italia i Vuelta.

Biciklisti su na ruti od Toulousea do Bagneres-de-Bigorrea imali jedan uspon četvrte, te dva uspona prve kategorije; prvi dužine 13,2 km s prosječnim nagibom od 7 %, a drugi dužine 9,9 km s nagibom od 7,5 %.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnju etapu obilježio je i neočekivano odustajanje svjetskog prvaka na kronometar Australca Rohana Dennisa člana momčadi Bahrain Merida. Dennis je odustao 80 km prije cilja, a još uvijek nije poznat razlog njegovog odustajanja. Čak niti u njegovom momčadi ne znaju zašto je 29-godišnji Australac odustao.

Kada biciklist odustane od utrke, obično ulazi u jedan od timskih automobila, a vodstvo momčad priopćenjem ili na društvenim mrežama objavi razlog njegova odustajanja. No u slučaju Dennisa nije bilo tako. Jer mu se izgubio svaki trag.

“Naš prioritet je sigurnost i zdravlje naših vozača i odmah ćemo pokrenuti internu istragu, međutim nećemo dalje komentirati dok ne utvrdimo što se dogodilo s Rohanom Denisom”, navodi se u priopćenju Bahreina Meride.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed na vrhu ostao je nepromijenjen. Žutu majicu je zadržao Francuz Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick-Step) koji ima minutu i 12 sekundi prednosti pred braniteljem naslova Britancem Geraintom Thomasom (INEOS) te minutu i 16 sekundi pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (INEOS).

REZULTATI:
1. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) 4:57:53
2. Pello Bilbao (Špa/Astana)
3. Gregor Mühlberger (Aut/Bora-Hansgrohe) isto vrijeme
4. Tiesj Benoot (Bel/Lotto Soudal) + 1:28
5. Fabio Felline (Ita/Trek-Segafredo)
6. Matteo Trentin (Ita/Mitchelton-Scott)
7. Oliver Naesen (Bel/AG2R La Mondiale)
8. Rui Costa (Por/UAE Emirates)
9. Simon Clarke (Aus/EF Education First)
10. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo) svi isto vrijeme…

UKUPNO:
1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep) 52:26:09
2. Geraint Thomas (VB/Ineos) + 1:12
3. Egan Bernal (Kol/Ineos) 1:16
4. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma) 1:27
5. Emanuel Buchmann (Njem/Bora-Hansgrohe) 1:45
6. Enric Mas (Špa/Deceuninck-QuickStep) 1:46
7. Adam Yates (VB/Mitchelton-Scott) 1:47
8. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 2:04
9. Daniel Martin (Irl/UAE Team Emirates) 2:09
10. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) 2:33

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.