Tour de France: Pinotu 14. etapa, Alaphilippe povećao prednost

Foto: fah

Francuski biciklist Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) pobjednik je 14. etape “Tour de Francea” vožene od Tarbesa do vrha uspona na Tourmalet u Pirenejima u dužini od 111 kilometara, dok je njegov sunarodnjak Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) drugim mjestom u etapi još povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najvažnije u etapi dogodilo se tijekom posljednjih 19 kilometara koliko je trajao uspon na Tourmalet, odličan posao za Pinota sve do posljednja dva kilometra uradio je njegov momčadski kolega David Gaudu koji je diktirao tempo koji nisu mogli pratiti brojni kapetani momčadi, a nakon što je on posustao u najboljoj poziciji bila je momčad Jumbo-Visma koja je u glavnoj skupini imala dva vozača. Diktiranje tempa preuzeo je George Bennett koji je uspio “slomiti” branitelja naslova Britanca Gerainta Thomasa (INEOS), ali ne i ostale konkurente svog kapetana Stevena Kruijswijka pa su na ulasku u posljednji kilometar u vodstvu bila šestorica vozača među kojima je uz Kruijswijka i Pinota bio i Alaphilippe.

Pinot se uspio izdvojiti iz vodeće šestorke 200-tinjak metara prije cilja te na vrh Tourmaleta stići sa šest sekundi prednosti u odnosu na drugog Alaphilippea i trećeg Kruijswijka, dok je Thomas zauzeo osmo mjesto sa 36 sekundi iza Pinota.

U ukupnom redoslijedu Alaphilippe sada ima 2:02 minute prednosti ispred drugog Thomasa, odnosno 2:14 minuta ispred trećeg Kruijswijka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
14. ETAPA:
1. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) 3:10:20
2. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep) +6
3. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma) +6
4. Emanuel Buchmann (Njem/BORA-Hansgrohe) +8
5. Egan Bernal (Kol/INEOS) +8
6. Mikel Landa (Špa/Movistar) +14
7. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +30
8. Geraint Thomas (VB/INEOS) +36
9. Warren Barguil (Fra/Arkea-Samsic) +38
10. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) +53
UKUPNO:
1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep) 56:11:29
2. Geraint Thomas (VB/INEOS) +2:02
3. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma) +2:14
4. Egan Bernal (Kol/INEOS) +3:00
5. Emanuel Buchmann (Njem/BORA-Hansgrohe) +3:12
6. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +3:12
7. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +4:24
8. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) +5:22
9. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +5:27
10. Enric Mas (Špa/Deceuninck-QuickStep) +5:38

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.