Lov na pojačanja: Neki mediji plasirali informacije kako je Niko Kovač najveći razlog zašto vrhunski nogometaši zaobilaze Bayern

Foto: fah

Ljeto je u punom jeku, no, nova sezona, bez obzira na ljetne temperature, i za najveće europske klubove se brzo približava. Europski nogometni divovi pokušavaju pojačati igrački kadar kako bi bili konkurentni u novoj sezoni Lige prvaka, koja počinje za otprilike dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od velikana europskog nogometa, prvak Njemačke, Bayern, predvođen hrvatskim trenerom Nikom Kovačem, također je u potrazi za pojačanjima, neki bi rekli kako im ne ide baš najbolje. Kovač nije pretjerano zadovoljan učinjenim, s pravom. Uza sve to pojavila se i informacija, doduše na razini špekulacija, da će Renato Sanches napustiti Bayern München ovo ljeto.

Kovač je uoči pripremne utakmice protiv Modrićevog Reala poručio da želi mladog Portugalca u momčadi naredne sezone i dodao kako će mu klub pružiti priliku. Recimo kako se kroz medije provlačila informacije da bi Sanches mogao otići u redove prvaka Europe jer u Bayernu nije nikada dobio pravu priliku te je bio jedan od nezadovoljnih nogometaša prošle sezone u Kovačevoj svlačionici, čak je u nekoliko navrata javno o tome govorio, no, kako sada stvari stoje bivši izbornik hrvatske reprezentacije uspio je uvjeriti Sanchesa da ostane u momčadi i pokuša se nametnuti u predstojećoj sezoni.

“Rekli smo Renatu da želimo da ostane. Razmišljao je o odlasku nakon prošle sezone, ali objasnili smo mu razloge zbog kojih je dobivao manju minutažu i on ih je prihvatio i razumio. Vidi budućnost s nama”, rekao je Niko Kovač, a prenosi Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, bez obzira na to, pa i na poruke nekih vodećih ljudi kluba, poput Rummeniggea, Kovač ne odustaje od novih pojačanja. Posebno su mu ona neophodna u veznom redu, što je hrvatski stručnjak i detaljnije objasnio.

Renatov ostanak ne znači da ne trebamo još igrača. On ne želi igrati “šesticu”, osjeća se bolje na “osmici” ili “desetki”. Kao trener moram biti svjestan najgoreg mogućeg scenarija. Zato trebamo dobru i kvalitetnu momčad. Ako malo pogledamo, treba nam pojačanje na toj poziciji”, poručio je Kovač.

Bayern neko vrijeme pokušava iz Espanyola angažirati Marca Rocu, nakon što je Manchester City uspio ”oteti” Bavarcima Rodrija Hernandeza iz Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo kako neki mediji plasiraju informacije da nogometaši najveće svjetske klase zaobilaze Bayern zbog hrvatskog trenera, Nike Kovača te tvrde kako je baš Niko najveća prepreka Bayernu u dovođenju vrhunskih igrača. Bavarcima, bilo to istina ili ne, svakako nije lako, naime, pokazuje to i izjava Kaija Havertza, 20-godišnjeg ofenzivca Bayer Leverkusena, koji je, između ostaloga, za Bilid rekao: “Doista ne znam je li Bayern sljedeći i pravi korak za mene…”

Ne tako davno svaki igrač, bilo kojeg njemačkog kluba, jedva bi dočekao poziv njemačke nogometne institucije kakva je Bayern, koji je prošle sezone osvojio dvostruku krunu, Kup i prvenstvo, a sve pod dirigentskom palicom Nike Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.