Tour de France: Thibaut Pinot odustao u 19. etapi zbog ozljede koljena

Foto: fah

Francuski biciklist Thibaut Pinot (Groupama FDJ) odustao je nakon samo 36 kilometara 19. etape Tour de Francea, zbog ozljede koljena koju je zadobio prije dva dana, kad je lijevim koljenom udario u upravljač svog bicikla, u manevru kojim je izbjegao pad, priopćili su iz njegove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinot je smatran glavnim francuskim adutom za osvajanje ovogodišnjeg Tour de Francea, iako je za vodećim sunarodnjakom Julianom Alaphilippeom (Deceuninck Quick-Step) tri etape prije završetka zaostajao jednu minutu i 50 sekundi. No, kako 19. i 20. etapa favoriziraju penjače, stručnjaci su prednost davali Alaphilippeovim najbližim pratiteljima, a među njima i Pinotu.

“Nadali smo se da će se oporaviti, ali već od jutra je bilo jasno da će mu biti jako teško, ako će tempo biti snažan. Bio je u bolovima od starta. Nije više mogao izdržati”, objasnio je sportski direktor momčadi Groupama FDJ Philippe Mauduit.

Za 29-godišnjeg Pinota ovo je već četvrto odustajanje sa Tour de Francea. Do cilja utrke u Parizu nije stigao ni 2013., 2016. i 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine Pinot je osvojio 14. etapu koja je završila usponom na jedan od legendarnih vrhova, 2115 m visoki Tourmalet i pokazao da je u vrlo izjednačenoj konkurenciji spreman za napad na ukupnu pobjedu.

Posljednji francuski pobjednik na Tour de Franceu bio je Bernard Hinault, koji je svoj posljednji, peti trijumf na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci ostvario 1985. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.