Treći dan: I dalje traje potraga za Emilianom Salom i pilotom, sve je manje nade da su preživjeli

Foto: Instagram

Treći dan traje potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper Malibu u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je nestao u ponedjeljak navečer iznad La Manchea na letu od Nantesa do Cardiffa, ali ostaci zrakoplova još nisu pronađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zrakoplovu, koji je s radara nestao na visini od 2000 stopa, bili su pilot David Ibbotson i 28-godišnji argentinski napadač koji se u Nantesu oprostio sa bivšim suigračima i krenuo prema Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru u članu engleske Premier lige.

Policija je izvjestila da još uvijek nije pronađen bilo kakav trag koji bi upućivao na lokaciju nestalog zrakoplova te da će odluku o nastavku potrage donijeti u četvrtak poslije podne.

Voditelj luke u Guernseyju kapetan David Barker priznao je kako su izgledi da su Sala i pilot zrakoplova preživjeli “gotovo ravni nuli”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već je rečeno da su izgledi za preživljavanje u vodi vrlo mali, procjene su da se radi otprilike o tri sata. Vrijeme preživljavanja na splavi za spašavanje je duže”, dodao je Barker.

Policija je u potrazi koristila satelitske snimke i podatke o korištenju mobilnog telefona. Sala je tijekom leta putem WhatsApp aplikacije poslao poruku u kojoj je pospanim i šaljivim tonom rekao kako mu se čini da je “u avionu koji se raspada.”

“Ako ne čujete nikakve vijesti od mene za sat i pol, ne znam hoćete li poslati nekoga da me traži, jer me sigurno neće pronaći… Tata, stvarno se plašim”, rekao je Sala u glasovnoj poruci u kojoj se čuje i zvuk motora zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve upućuje na tragičnu nesreću”, izjavio je predsjednik Cardiff Cityja Mehmet Dalman te dodao:

“Nastavit ćemo moliti se i nadati, ali moramo biti i realni te zaključiti da su znakovi uznemirujući.”

U Nantesovom trening centru u četvrtak je istaknut veliki portret nasmiješenog Emiliana Sale, a poslijepodnevni trening će biti otvoren kako bi se i na taj način omogućilo navijačima da odaju počast napadaču koji je u prvom dijelu sezone postigao 13 pogodaka u dresu francuskog prvoligaša te se okupe u velikom broju u nadi da je Argentinac nekim čudom preživio i da će biti pronađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu navačer počast bivšem Nantesovom napadaču odao je i napadač Seville Wissam Ben Yedder. Nakon što je postigao pogodak u pobjedi svoje momčadi 2-0 protiv Barcelone u španjolskom Kupu kralja, francuski napadač je otkrio podmajicu s natpisom: “Mom bratu, budi snažan E. Sala”.

Sala je u utorak trebao po prvi put trenirati s novim suigračima u Cardiff Cityju, koji je za njegov prijelaz iz Nantesa izdvojio oko 17 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.