Trener Atalante uoči jedne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a: ”Povijesno gledajući uvijek smo bolje igrali u drugom susretu”

Foto: fah

Najveće i najugodnije iznenađenje ovosezonske Lige prvaka, Atalanta iz Bergama, sutra će u četvrtfinalu snage odmjeriti s velikim favoritom, pariškim PSG-om. No, kako se igra tek jedna utakmica, a ne dvije, iznenađenje nije nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica ova dva protivnika otvorit će nikad čudnije završnicu Lige prvaka u Lisabonu, a kako smo već spomenuli igrat će se jedan susret. Takva se odluka, iako bi njegovoj momčadi trebala ići u prilog, ne sviđa treneru Atalante Gian Pieru Gasperinu, koji je rekao da bi više volio da se igraju dvije utakmice, kao što je to bio slučaj u tzv. normalnim okolnostima, u vrijeme prije korone.

”S našom poviješću bi radije preferirao dvostruki susret.  Igramo protiv momčadi s kojom nikad nismo igrali prije i nemamo direktne parametre za upoznavanje njihovih igrača. Povijesno gledajući uvijek smo bolje igrali u drugom susretu, protiv Dinama, Shakhtara i Manchester Cityja“, rekao je Gasperini, te je nastavio:

“Moramo pokazati da momčad bez velikog europskog nasljeđa može odigrati dobro kad ima želju, motivaciju i entuzijazam. Mislim da se ljudima to sviđa i imamo odgovornost da ih ne razočaramo. Ne s rezultatom, nego zalaganjem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Atalante je ipak svjestan da je prvak Francuske favorit te da će biti izuzetno teško napraviti još jedan podvig. PSG je pun zvijezda i kvalitetnih, vrhunskih igrača.

“Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu te sve momčadi koje igraju protiv njega imaju probleme. Najbolji način da se branimo protiv njega je da igramo dobro i da svi budu fokusirani. Pokušat ćemo biti organizirani. Igrali smo protiv dosta dobrih igrača i on je jedan od njih”.

Podsjetimo, susret četvrtfinala Lige prvaka PSG – Atalanta na rasporedu je sutra 12. 08. s počekom u 21h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.